През декември е най-хубавото време от годината, заради събиранията с

...
През декември е най-хубавото време от годината, заради събиранията с
Коментари Харесай

В месеца на обилните трапези - правилната хидратация ще ни п...

През декември е най-хубавото време от годината, поради събиранията с другари, семейство, топлината и несъмнено, храната. Последното обаче се трансформира в проблем, когато прекалим с него. Макар да знаeм, че мярката е ключът към щастието за съвсем всичко, в празничния сезон е елементарно да се изкушим с толкоз доста храна на всички места към нас. Обещаваме си да внимаваме, с цел да не прекаляваме, само че се увличаме в приятни диалози и най-после усещаме, че не се е получило. Има един сполучлив трик, които ще ни помогне в битката с преяждането и трупането на килограми.

Доколко е значимо пиенето на вода преди „ огромното “ похапване по празниците? Със сигурност доста хора го подценяват. Казват си: какво общо има хидратирането със свалянето на килограми? Вярно е, че от водата не се пълнее, само че по какъв начин е допустимо с нейна помощ да отслабнем? Много е просто, защото в по-големия си % телата ни се състоят от вода, обмяната на веществата в клетките се подтиква при приемане на повече течности. А бързата обмяна значи повече изгорени калории и по-малко телесни ресурси под формата на мазнини.

Какво прави водата в нашето тяло? Тя взе участие в регулирането на температурата на тялото, транспортира питателните субстанции, оказва помощ за храносмилането, изхвърля от тялото метаболитните артикули, овлажнява, оказва помощ при работата на ставите, мускулите. Първите признаци за обезводняването се демонстрират в намаление на енергичността, поява на отмалялост, нервност, главоболие. Сигналите, които нашият мозък подава на организма за дефицит на вода, доста наподобяват на възприятието на апетит. И точно заради това вместо да изпием една чаша вода, ние започваме да търсим какво да хапнем. Mнoгo гoлямa чacт oт xopaтa нe дocтигaт дo жeлaния eфeĸт, ĸoeтo ce oбяcнявa дo извecтнa cтeпeн c фaĸтa, чe пoняĸoгa жaждaтa и пoтpeбнocттa oт xpaнa ce oбъpĸвaт. Πpиeмът й дeйcтвa блaгoпpиятнo ĸaтo нaмaлявa aпeтитa, ĸoeтo нeминyeмo щe ce oтpaзи и въpxy ĸилoгpaмитe. Cъщecтвyвa eдин мнoгo xитъp и лeceн пpинцип, ĸoйтo мoжe дa пoмoгнe нa вceĸи, ĸoйтo ce e зaпътил ĸъм тpyдния път за cлaбa и cтeгнaтa фигypa, a имeннo дa ce пиe вoдa мeждy oтдeлнитe xpaнeния, ĸoгaтo ce yceщa пoтpeбнocт oт xpaнa. Според учените, пиенето на две чаши вода преди хранене ще помогне да редуцираме тежестта повече от всичко останало. Те настояват, че хората, подложени на диета за интервал от три месеца са свалили с два кг повече от останалите, приемайки вода преди хранене. Идеята при този метод за намаляване е, че оставя по-малко място за храна в стомаха. Накратко казано, напитката, която съдържа нула калории, заема мястото и се усещаме сити. Това от своя страна понижава приема на калории, и от там – по-малко килограми.

Друг проблем за покачването на килограмите е, че доста от нас са привикнали да пият всевъзможни питиета по време на хранене, без да се замисляте за количеството калории, които се одобряват дружно с тях. Това може да бъде една от аргументите да не съумяваме да свалим килограми, даже да се храним здравословно. Опитайте да изпивате чаша вода към 45 минути преди всяко хранене. Това се прави като превантивна мярка против преяждане, тъй като храненето протича по-бързо, в сравнение с мозъкът съумява да разбере, че стомахът към този момент се е напълнил. Не забравяйте да контролирате размера на порциите и калориите. Водата не може да " изтрие " нездравословна диета. Течността, призната преди хранене оказва помощ на тялото да смила храната и да усвоява хранителни субстанции. Организмът Ви доста бързо ще се приспособи към новия, прелестен за него метод на живот и ще стартира развой на обновяване. Резултатът няма да закъснее.

Как да не забравяме водата в стресиращото всекидневие?

· Дръжте бутилки с вода на всички места, където седите за по-дълго време - на бюрото в офиса и у дома, на нощното шкафче и така нататък Ще пиете повече вода, в случай че тя е непрестанно в полезрението ви.

· Използвайте приложение на телефона, което припомня за приема на вода.

· Отпивайте на дребни глътки през целия ден: Равномерното количество ще помогне за постигане на задачата - пълноценна хидратация. Освен количеството, значимо е и качеството на одобряваната вода. Живителната течност е най-ефективното и потребно средство, което всеки един човек може самичък да си предпише, само че експертите предлагат да се използва изворна вода с ниска минерализация, тъй като тя не натоварва в допълнение организма, следете постоянно pH да е към 7, което значи, че е неутрално и е най-подходящо за всички възрасти. Водата е Вашият път към красиво и крепко тяло, без старания, създайте този потребен табиет и не се отхвърляйте.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР