През април се случиха няколко рокади в застрахователните компании у

...
През април се случиха няколко рокади в застрахователните компании у
Коментари Харесай

Мениджърски рокади в застраховането

През април се случиха няколко рокади в застрахователните компании у нас.

Комисията за финансов контрол даде своето утвърждение на Любима Джизова - Стефанова да стане член на Управителния съвет на "Българска организация за експортно обезпечаване " ЕАД. Панайот Ивов Филипов и Момчил Йорданов Ройнев са изпълнителни шефове на сдружението.БАЕЗ е профилирано застрахователно сдружение, което предлага застраховки на финансови опасности - на заплащания при експорт и покупко-продажби у нас. Основните измежду тях са застраховка на - риска от неплащане при експорт, на риска от неплащане при покупко-продажби на територията на България, на банкови заеми, на опасности при заплащане с акредитив, банкова гаранция, и на български вложения в чужбина.

Съвместно с комерсиалните банки, опериращи на българския пазар, БАЕЗ е създала и схеми, които улесняват финансирането на активността на своите клиенти. По този метод се обезпечават на българските компании съответни решения за реализиране на комерсиалната им активност.

В изискванията на изключително състояние в страната, обвързвано с предварителна защита против разпространяването на COVID-19, "Българска организация за експортно обезпечаване " ЕАД ще продължава, както и досега, да обезпечава застрахователно покритие на своите сегашни и бъдещи клиенти, оповестиха от сдружението. Екипът на БАЕЗ ще работи в условия на засилени ограничения за сигурност, с цел да може да обезпечи непрекъсваемост в процеса на подписване и администриране на застрахователните контракти. Като предварителна защита против разпространяване на вируса, краткотрайно се преустановяват срещите с клиенти, като чиновниците на БАЕЗ ще бъдат разполагаем посредством телефон или е-поща.

Комисията за финансов контрол утвърди Йоанис Коцианос за член на Управителния съвет и изпълнителен шеф на ЗАД "Алианц България " АД, както и за член на Управителния съвет и изпълнителен шеф на ЗАД "Алианц България Живот " АД.

Основен акционер в ЗАД "Алианц България " е "Алианц България Холдинг " АД.

ЗАД "Алианц България Живот " има лицензия за осъществяване на активност по в допълнение пенсионно обезпечаване от 2000 година. Основният капитал на сдружението е 5 000 000 лв., разпределен в същия брой безналични поименни акции, с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка една. Основни акционери са: "Алианц България Холдинг " с дял от 65.90% от капитала и "Национална електрическа компания " с 34 %.

Йоанис Коцианос е утвърден и за член на съвета на шефовете на ЗАД "Енергия " АД. Застрахователното акционерно сдружение "Енергия " е учредено през 1993 година от "Национална електрическа компания " ЕАД и "България холдинг " АД. С позволение от 1998 година то получава лиценз за осъществяване на застрахователна активност.

Йоанис Коцианос стартира работа в Group Risk в Allianz SE през 2008 година като старши експерт. По-късно оглавява Insurance Center of Competence на Allianz. От 2014 до 2017 година е основен шеф "Финанси и риск " и "Управление на активи " в Allianz Hellas (GR). През януари 2018 година се причислява към "Алианц България Холдинг " като основен шеф "Подписваческа активност " и член на Изпълнителния комитет на "Алианц България ". От 1 юли 2019 година Йоанис Коцианос бе ръководител на Изпълнителния комитет и изпълнителен шеф на "Алианц България ". Той има забележителен опит във финансовата сфера и е дипломиран актюер и риск анализатор.

От "Алианц Банк България " оповестиха, че компанията поддържа своите клиенти кредитополучатели, наранени от отрицателните въздействия на пандемията COVID-19 с съответни ограничения за облекчение заплащанията по кредитните отговорности. Мерките са съобразени с одобрения от Българска народна банка Ред за отлагане и споразумяване на изискуеми отговорности към банки и дъщерните им сдружения - финансови институции по отношение на въведеното на 13 март от Народното събрание изключително състояние, произлизащо от пандемията от Коронавирус 19.

През март КФН утвърди вътрешногрупово придобиване на директно квалифицирано присъединяване на "Уника Интернешънъл " АГ- Австрия, в размер на 99.91% от капитала на Застрахователна компания "Уника " АД.

Застрахователните компании "Уника " АД и "Уника Живот " АД са част от интернационалната "Уника Иншурънс Груп " (UNIQA Insurance Group AG) - компания с над двувековна традиция и опит в застраховането. Тя е един от водещите застрахователи на главните си пазари в Австрия и в Централна и Източна Европа. Вече 25 години "Уника България " e измежду водещите застрахователни компании у нас.

Предвид ограниченията, които се ползват в условия на изключителна обстановка в България, подбудена от разпространяването на COVID-19, компанията прави промени, които се постановат до анулация на изключителното състояние, във действието на офисите на "Уника ". В цялата страна те не престават да работят, само че до анулация на изключителното състояние се прекратява достъпът на клиенти и външни лица на територията им. Обслужването продължава онлайн. Така "Уника " България се причислява към общите старания за справяне с вирусната зараза и евентуалните последици от нея, като са подхванати всички нужни ограничения, това да не бъде в ущърб на потребностите на клиентите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР