През април Русия ще започне бойни изпитания на тежкия ударен

...
През април Русия ще започне бойни изпитания на тежкия ударен
Коментари Харесай

Русия започва изпитания на ударния робот „Щурм“

През април Русия ще стартира бойни тествания на тежкия ударен робот „ Щурм “, който се основава въз основата на Т-72, ​​съобщи за РИА Новости източник от военно-промишления комплекс.

„ От април УВЗ възнамерява да организира предварителни тествания на първия първообраз на тежкоударния роботизиран комплекс „ Щурм “, който се основава въз основата на шасито на танка Т-72 “, сподели събеседникът на организацията.

Той означи, че „ тестванията включват пукотевица по изпитателни цели, в това число от главното оръжие на роботизирания комплекс – 125-мм скъсено оръдие “.

Миналата година източници на РИА Новости оповестиха, че Уралвагонзавод е почнал работа по основаването на първите прототипи на тежкоударния роботизиран комплекс „ Щурм “, предопределен най-вече за военни интервенции в града.

Комплексът се състои от няколко машини: мобилен център за ръководство, тежък робот със 125 мм гладкоцевно кратко оръдие, робот с реактивни огнехвъргачки Шмел, двойни 30 мм автоматизирани оръдия и блок от 220 мм термобарични неуправляеми ракети. Всички транспортни средства са основани на танкове Т-72Б3.

Бойните машини на комплекса Щурм ще имат високо равнище на отбрана против противотанкови оръжия, в това число горното полукълбо. Съкратено оръдие с диаметър 125 мм с по този начин наречената понижена балистика е предопределено за интервенции отблизо разстояние в градски пердах.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР