През април пенсионерите с пенсия от 300.01 лв. до 369

...
През април пенсионерите с пенсия от 300.01 лв. до 369
Коментари Харесай

Априлската добавка от 120 лева в кеш към пенсията, а не във ваучери

През април пенсионерите с пенсия от 300.01 лева до 369 лева ще получат 120 лева кеш добавка към пенсиите си за хранителни артикули. По-рано беше обявено, че тези пари ще са под формата на ваучери.
Това ще коства към 47 млн. лева С тези пари – 120 лева, ще имат опция да си купят каквото им е належащо, парите се дават целево за хранителни артикули. Избрахме тези хора, тъй като те ще имат пенсия под линията на беднотия, сподели общественият министър Деница Сачева в изявление за "Монитор ".
Добавката ще обхване към 392 000 души.
Хората с минимална пенсия не са включени, тъй като те са най-привилегировани в този случай на нарастване на пенсиите, тъй като получават 20% нарастване, разясни Сачева.
Пенсионерите с оптимални пенсии също са облагодетелствани, останалите пенсионери пък получават 5% нарастване от месец юли, а тези хора с пенсиите от 300.01 до 369 лева имат потребност от поддръжка и по тази причина за тях сме планували еднократно 120 лева, добави тя.
От Национален осигурителен институт ще дадат лист на Агенцията за обществено подкрепяне с тези хора, а АСП ще преведе парите на хората, тъй че те ще разполагат с тях през април. Съобразихме се с рецензиите, че ниските пенсии би трябвало да ги подкрепяме посредством системата за обществено подкрепяне.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР