Над четири метра сняг ще трябва да разчистят служителите от

...
Над четири метра сняг ще трябва да разчистят служителите от
Коментари Харесай

Над 4 метра сняг за разчистване от зимата има по най-красивото шосе в Румъния

Над четири метра сняг ще би трябвало да разчистят чиновниците от дирекцията за поддръжка на пътищата, с цел да отворят за придвижване Трансфъгърашкото шосе, известно като най-красивия път в Румъния, оповестява организация Аджерпрес. 

Трансфъгърашкото шосе е издигнато по заповед на Николае Чаушеску в интервала 1970 – 1974 година за военни потребности. Днес то се счита за едно от най-красивите в света и е забележителност на Румъния. Трансфъгъръшан свързва историческите области Трансилвания и Влашко през Фъгърашките планини – най-високата част на Южните Карпати. Пътят е асфалтиран и е с дължина 90 км. Има сан на народен път и е вторият по надморска височина асфалтиран път в Румъния след Трансалпина. През 2009 година телевизионното предаване за коли „ Топ Гиър “ тества по Трансфъгърашан спортни коли и разгласи шосето за съвършено трасе за каране на спортни коли. 

„ Сняг от над 4 метра на Трансфъгърашан. Сега стартира сложното! Достигнахме най-трудния сектор за почистване от сняг, където има заплаха от лавини и пълен пласт набит и заледен сняг “, се показва в обява на Регионалната дирекция за поддръжка на пътища и мостове в Брашов.

Очаква се пътят да бъде отворен за придвижване на 1 юли. Засега до езерото Бъля на 2040 м надморска височина може да се доближи единствено с въжен превоз.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР