През април месец ще бъде поставен новият дигитален планетариум. Това

...
През април месец ще бъде поставен новият дигитален планетариум. Това
Коментари Харесай

Единствен по рода си дигитален планетариум от април във Варна

През април месец ще бъде подложен новият цифров планетариум. Това сподели за Радио Варна Свежина Димитрова, шеф на Народна астрономическа обсерватория и планетариум „ Николай Коперник “. Той ще бъде с доста положително качество. Чрез многото клипове и филми посетителите ще си показват, че са в космоса, добави Димитрова.

Целия диалог на репортера ни Ваня Славова с нея бихте могли да чуете в прикачения звуков файл:

Успоредно с атрактивния цифров планетариум ще се употребява и оптическият.

Всичко ще бъде налично за посетителите от май месец. Предвижда се всекидневен часови график с разнообразни типове филми.

През юни месец от Виена във Варна идва една от 15-те реплики на скафандъра на Нийл Армстронг, костюмът, с който той стъпва на Луната и вечно трансформира човешката история.

В Народната астрономическа обсерватория и планетариум „ Николай Коперник “ следва замяна на столовете, които са от 1968 година, налице е подпомагане от Община Варна и за задачата са планувани средства в бюджета за тази година.

Много годишнини, свързани с физиката и астрономията, ще бъдат маркирани във Варна, като към този момент тече регистрацията на участниците, а на 30 юни ще бъдат наградени призьорите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР