През 90-те, когато е тийнейджър, тя e труден характер, започва

...
През 90-те, когато е тийнейджър, тя e труден характер, започва
Коментари Харесай

Пинк - талантливата бунтарка на американския поп рок

През 90-те, когато е младеж, тя e сложен темперамент, стартира да пуши прекомерно рано, пробва дрога, спори с всеки, който се пробва да ѝ повлияе.

За благополучие гласът ѝ, както и любовта ѝ към музиката, в един миг я изкарват от този интервал и я вършат една от най-големите музикални звезди на първото десетилетие на 2000-те години. Тя е поп, рок и r&b звездата Пинк , която в четвъртък навърши 43 години.

През над 20-годишната си кариера тя е основала няколко албума, направила е редица турнета, постигала е многочислени челни позиции в международните музикални ранглисти, носителка е на две награди „ Грами “, пет музикални награди на MTV и над 34 милиона продадени албума.
 Пинк по време на собствен концерт през 2006 година в Париж.
Алиша Бет Мур със театрален псевдоним Пинк е родена през 1979 в щата Пенсилвания, Съединени американски щати. Баща ѝ има музикални заложби и постоянно свири на китара и пее с нея, когато е дребна. Тези първи срещи с музиката изиграват значима роля и тя по този начин и не стопира да се занимава с това.

Родителите ѝ обаче се развеждат преди да навърши 10, като това ѝ се отразява тежко, стартира да пуши скоро по-късно, по-късно опитва с дрога, развива алкохолна взаимозависимост и има проблеми с полицията.

Когато е на 15, една вечер посещава локален клуб, където се качва на сцената и впечатлява публиката, изпълнявайки кавър на Мери Джей Блайдж. Оттогава става привлекателна за дребните локални подиуми и взема решение да се занимава с музика професионално.

През 95-а година образува групата Choice дружно с изпълнителките Криси Конуей и Шарън Фланагън. Тяхната ария „ Key To My Heart “ им печели контракт със звукозаписна компания, с помощта на който те отпътуват за Атланта и живеят дружно там в продължение на две години, до момента в който запишат първия си албум.

На първото им присъединяване обаче Криси и Шарън не се показват добре и звукозаписната компания взема решение да финансира единствено Алиша. Тя мъчно склонява да се раздели с групата, само че след време се реваншира на двете девойки, като ги кани да бъдат беквокали.
 Пинк на сцената в Лос Анджелис през 2021 година
Така Алиша стартира да издава независими албуми под псевдонима Пинк и с тях реализира триумф след триумф. Сред тях са " Can`t Take Me Home ", " Missundaztood ", " Try This ", " I`m Not Dead ", " Funhouse ", " The Truth About Love ".

Пинк е позната като спонтанна, естествена, ексцентрична изпълнителка, която постоянно е изпращала феминистки послания с музиката и държанието си. Днес тя е омъжена и майка на щерка и наследник, които я съпровождат на всяко турне.

" Обичам шума. Забавно е ", споделя тя за наличието на децата си на подготовки в за шоуто Today. Тя споделя още, че тяхната поява е повлияла мощно на характера ѝ.

" Много по-отворена съм, по-приемаща към себе си, доста по-внимателна, възнамерявам повече - постанова се... мисля повече за света и за това какво оставяме на тези деца ", прибавя певицата.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР