През 80-те и 90-те години Джеймс Камерън успя да подлуди

...
През 80-те и 90-те години Джеймс Камерън успя да подлуди
Коментари Харесай

Какво да очакваме от Терминатор: Мрачна съдба“

През 80-те и 90-те години Джеймс Камерън съумя да подлуди доста хора с двата кино лентата за Терминатора. Концепцията " безпощадни машини отиват в предишното, с цел да предотвратят възможен апокалипсис в бъдещето " си е напълно в негов жанр, а и очевидно си я биваше, тъй като последваха още цели три кино лентата.

Е, да, Камерън по никакъв метод не беше забъркан в нито един от тях. Вероятно по тази причина и не пожънаха триумф, и се смятат по-скоро за несполучливи.

В " Мрачна орис " Камерън е в ролята си на продуцент и сценарист. Обединил е старания с режисьора на " Дедпул " - Тим Милър, с цел да поизтупат от праха франчайза и да се опитат да върнат остарялата популярност на Терминатора.
 Наталия Рейес, Макензи Дейвис и Линда Хамилтън

Наталия Рейес, Макензи Дейвис и Линда Хамилтън

И тъй като Камерън е назад в играта, преди да влезем в киното, би трябвало да седнем и още веднъж да изгледаме " Терминатор 2: Страшният съд " (1991 г.) - " Терминатор: Мрачна орис " е негово директно продължение и пренебрегва последвалите го филми.

Още в самото начало ще разберем какво се е случило през 1998 година - единствено година след " Страшният съд ". Ще ни се обясни и за какво Сара Конър (Линда Хамилтън) не се радва да види Терминатора (Арнолд Шварценегер) - нещо, което още филмовите откъси загатнаха.

Веднага по-късно ще се пренесем 22 години по-късно в наши дни в Мексико, където Терминатор модел РЕВ-9 (Габриел Луна) е изпратен от бъдещето (2042 г.), с цел да убие младо момиче на име Дани Рамос (Наталия Рейес). На процедура съвсем нищо не може да убие РЕВ-9, не може даже да го нарани, а единствено да го забави. Доста познато, нали?
 Габриел Луна

Габриел Луна

От бъдещето обаче е изпратена и Грейс (Макензи Дейвис), с цел да отбрани Дани Рамос. Грейс не е Терминатор, а човек с " добавена стойност " - с усъвършенствания във физическата устойчивост, в зрението, в слуха и, несъмнено, с повече мощ, все неща, вероятни единствено в бъдещето и за които елементарен човек може единствено да сънува.

Но даже в този си ъпгрейднат тип Грейс отново няма да бъде задоволителна, с цел да отбрани младото момиче. Ето за какво на помощ идва и Сара Конър, която е почнала да борави с оръжия още по-умело. Но дали това е задоволително?

За страдание не е. Дори и трите дружно не могат да спрат РЕВ-9, ето за какво търсят помощ от единствения и несравним Терминатор.
 Арнолд Шварценегер

Арнолд Шварценегер

А дали в този момент ще е задоволително? И ще съумеят ли четиримата да попречат на РЕВ-9 да извърши задачата си? Но най-големият въпрос е какво ще се случи с този, с който стартира всичко - Терминатора. Отговорите - в киното.

Като цяло " Терминатор: Мрачна орис " много припомня на " Терминатор 2: Страшният съд ". Естествено, новите технологии са го издигнали на равнище, каквото " Страшният съд " в никакъв случай не би могъл да има. Затова и " Мрачна орис " образно да наподобява необикновено по-добре. Друг е въпросът има ли какво ново да ни каже и дали франчайзът " Терминатор " към този момент не е привършен.
 Линда Хамилтън

Линда Хамилтън

Дали е по този начин - всеки ще преценява самичък за себе си. Ние пък не може да не споменем какъв брой положително усещане ни направи Макензи Дейвис. До момента сме я гледали в " Марсианецът " (2015 г.) и " Блейд Рънър 2049 " (2017 г.), където имаше по-малки участия, в сравнение с в " Терминатор: Мрачна орис ". Представянето й в този момент несъмнено дава поръчка, че могат да ѝ бъдат поверявани по-сериозни функции.

Същото важи и за Габриел Луна. Него го знаем от втория сезон на " Истински детектив " и от третия на " Агентите на ЩИТ ". Да, думичките му в " Мрачна орис ", както и допуска за един терминатор, бяха сведени до най-малко, само че актьорската игра не е единствено декламирането на текст. Ето за какво считаме, че както Дейвис, по този начин и Луна ги чакат положителни времена.

Премиерата на " Терминатор: Мрачна орис " е на 25 октомври
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР