През 2024 г. ще забравим, че въобще е имало инфлация!

...
През 2024 г. ще забравим, че въобще е имало инфлация!
Коментари Харесай

През 2024 г. ще забравим, че въобще е имало инфлация! Ще можем да си купуваме повече неща: обещава наш топ икономист

През 2024 година ще забравим, че изобщо е имало инфлация! Икономиката през 2023 година надмина и най-оптимистичните упования. Това мнение изрече пред БНР Георги Ангелов, старши икономист в “Отворено общество ”. И акцентира, че по предварителни данни икономическият напредък за миналата година е 2%.

По думите му инфлацията спада по-бързо от предстоящото и през 2024 година ще забравим, че изобщо е имало инфлация.

Оттук нататък растежът на приходите ще бъде действителен. Което значи, че ще можем да си купуваме повече неща, тъй като няма да ни ги изяжда инфлацията. … Досега беше противоположното – имаше стопански напредък, само че по-голяма част от създаденото оставаше в бизнеса. Заради това, че се подвигаха цените повече и тогава растяха облагите на бизнеса. Сега процесът се обърна и заплатите порастват поради недостига на фрагменти. Но бизнесът не може да подвига толкоз доста цените и облагите на бизнеса ще спаднат, само че ще се усилят приходите на хората. … 2024 година ще бъде по-трудна за бизнеса, само че пък по-добра за потребителите.

Георги Ангелов направи прогноза 60:40 за решение до края на 2024 година за пълноправно влизане на България и в Шенген, и в еврозоната.

“60% да имаме решение до края на 2024 година и по двата въпроса. 40% за отсрочване за 2025 година ”.

Още вести четете в секция Бизнес.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР