През 2023 година във Формула 1 ще има 6 спринтове

...
През 2023 година във Формула 1 ще има 6 спринтове
Коментари Харесай

Перес за новото DRS правило: За първи път го чувам!

През 2023 година във Формула 1 ще има 6 спринтове надпревари, два пъти повече спрямо 2022, а ФИА реши да опитва с ново предписание за потреблението на DRS системите в спринтовете. Оказа се, че водачът на Ред Бул Серхио Перес още не се е срещнал с него.

До края на предишния сезон важеше правилото, че DRS системата се задейства в третата обиколка след началото на надпреварата или в третата обиколка след рестарта. Но това даваше опция на част от водачите да натрупат задатък от над 1 секунда пред преследвачите си и те да не могат да употребяват DRS, с цел да ги нападат.

За новия сезон се одобри, че DRS системата може да бъде задействана една обиколка по-рано, само че единствено в спринтовете надпревари.
 Президентът на ФИА се отхвърли от контрола върху Формула 1 Президентът на ФИА се отхвърли от контрола върху Формула 1
“За първи път слушам за това ново предписание - призна Перес. - Но мина много време откогато за последно обсъждахме с инженерите спринтовите надпревари. Честно да ви кажа, двоумя се, че тъкмо тази смяна ще даде огромна разлика. На този стадий от надпреварата всички сме с нови гуми. Ако не ни принудят да стопираме в бокса, не мисля, че това ще обезпечи някаква разлика. ”
 Хорнър: И Перес е кандидат за купата! Хорнър: И Перес е кандидат за купата!
Тази година спринтове ще има в Азербайджан, Австрия, Белгия, Катар, Съединени американски щати и Бразилия, като първият е в Баку на 29 април.
 Бивш водач: Ред Бул нямаха самообладание да чакат Хонда Бивш водач: Ред Бул нямаха самообладание да чакат Хонда
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР