През 2022 година в Турция е бил постигнат рекорд по

...
През 2022 година в Турция е бил постигнат рекорд по
Коментари Харесай

Рекорден брой пациенти са посетили Турция за присаждане на коса през 2022 г.

През 2022 година в Турция е бил реализиран връх по присаждането на коси. Един милион пациенти са посетили страната с тази цел. Турция се трансформира в международен център в този бранш. Това съобщи ръководителят на Асоциацията за здравен туризъм (TÜSATDER) доктор Сервет Терзилер.

По думите му приходите от здравен туризъм са възлезли на четири милиарда $ . Половината от тази сума е доход от присаждане на коси.

“Основният контингент пациенти в този бранш са мъжете. С всяка минала година се усилва броя на мъжете, които идват от ден на ден от разнообразни страни в Турция, с цел да си присаждат коси. В турските самолети летят от ден на ден мъже с бинтовани глави. Операцията по присаждане на коса коства към 2000 $. Чужденците избират да идват при нас тъй като се оферират висококвалифицирани услуги на добра цена, което ни прави конкурентноспособни в света ”, сподели доктор Терзилер.

Присаждането на коса се смята за " локомотив " на турския здравен туризъм. Ръст бележи и денталната медицина, която е изключително търсена от чужденци поради качеството и цените.

Към момента се регистрират доста резервации от европейските страни. Сключват се контракти с редица страни за привличане на повече пациенти по системата на здравния туризъм, акцентира турският представител.

През 2023 година се чакат 5 милиарда $ доходи от здравен туризъм. Истанбул има упоритостта да се трансформира в международен център на здравния туризъм.

В последно време огромен интерес има и към термалния туризъм. Приходите от този тип туризъм са надхвърлили 10 милиарда $.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР