През 2022 година София бе обявена от Европейската комисия за

...
През 2022 година София бе обявена от Европейската комисия за
Коментари Харесай

Фандъкова: До 2030 година София трябва да е климатично неутрална

През 2022 година София бе оповестена от Европейската комисия за един от стоте климатично неутрални и интелигентни градове на бъдещето, които ще вземат участие в задачата на Европейския съюз. Целта би трябвало да бъде реализирана до 2030 година.

Това посочи кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова при откриването на бизнес конгрес на тематика " Заедно за по-малко CO2 излъчвания ", проведен от Германо-българската индустриално-търговска камара.

" Поставянето на София до градове като Копенхаген, Гьотеборг, Париж и Милано е оценка за нашата стратегия и за доверието, както и задача, с която може да се оправим, единствено в случай че работим дружно ", добави Фандъкова.

По думите й зелените политики включват целия набор на човешката активност и това значи осъзнаване, оценка и смяна в живота на всички - от потреблението на възобновими енергийни източници и понижаване на потреблението на сила, през чиста подвижност и озеленяване, до нулеви боклуци.

Социалната отговорност се мери и с действително присъединяване в смяната на средата и то в този момент, тъй като от това зависи какви градове ще оставим на нашите деца и внуци, означи още Фандъкова.

Тя напомни първия пилотен план по програмата " Гора в квартала “, стартират през тази година на избрани подобаващи местоположения в регион " Подуяне “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР