През 2022 г. Gucci разгневи природозащитниците (и не само) с

...
През 2022 г. Gucci разгневи природозащитниците (и не само) с
Коментари Харесай

Gucci отново разгневи природозащитниците. И не е само заради истинските зайци в кампанията си

През 2022 година Gucci разгневи природозащитниците (и не само) с акцията си за Китайската Нова година. Тя се одобри като прослава на дивите животни в плен.

За 2023 година първокласния бранд отново избра да включи същинско животно - зайче. За благополучие на Gucci този път зайците не са в Червения лист на застрашените типове като миналогодишния див звяр. Снимките на акцията за Годината на заека са, правени с организацията за отбрана на животните Bureau Veritas, която участва на снимачната площадка и удостовери, че няма потърпевши животни при основаването на визиите ", твърдят от марката.

Какво ядоса хората обаче?

Оказа се, че сбирката за Лунната Нова година на италианската първокласна къща включва артикули, направени от заешки филц. В нея има шапка от 100% заешки филц, наред с други аксесоари.

Преди да изтегли продуктите от магазините си, първокласният бранд въпреки всичко се оправда, че заешкият филц не се класифицира като четина, защото към него няма прикрепена животинска кожа. Производството на филц обаче нормално е обвързвано с неетично или грубо отношение към животните.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР