През 2021 година в офиса на НАП в Смолян са

...
През 2021 година в офиса на НАП в Смолян са
Коментари Харесай

Близо 37 хиляди клиенти обслужи офисът на НАП Смолян през 2021 година

През 2021 година в офиса на Национална агенция за приходите в Смолян са обслужени 36 620 хиляди клиента, по данни от системата за ръководство на опашките.

Средното време за приемане на дадената услугата е 7 минути. Сред най-често употребяваните услуги е заплащане на отговорности посредством ПОС терминали конфигурирани на работните места в салона за обслужване. От нея са се възползвали 8 900 клиенти. Освен, че са безвъзмездни, другото преимущество на картовите преводи, е че заплащането се отразява незабавно в данъчно-осигурителната сметка на клиента. Това значи, че отговорностите се погасяват на момента, а не за 24 или повече часа, както е при обичайните банкови преводи.

Втората най-често употребена услуга е банкет на данъчни и осигурителни заявления, като от тях са се възползвали общо 8 500 клиенти. 9 780 хиляди физически лица заявиха приходите пред Национална агенция за приходите и близо 4 100 хиляди юридически лица са оповестили облагата си за миналата година.

Другата най-често употребена услуга е изясняване на здравноосигурителен статус. Хората, които сами внасят наложителните си здравни вноски /например трайно безработни, които не получават обезщетение за безработица и не се обезпечават от страната и др./ и не са регистрирани като самоосигуряващи се по смисъла на Кодекса за обществено обезпечаване, дължат месечно по 26 лв.. Лицата могат да ревизират своя здравен статус чрез&

- електронната услуга на Национална агенция за приходите „ Здравен статус “ в е-портала на Национална агенция за приходите:

- Чрез позвъняване на телефон:0700 18 700 на цената на един разговор;

- На място в офисите и териториалните дирекции на Национална агенция за приходите в страната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР