През 2020 година се случи и поредното странно нещо -

...
През 2020 година се случи и поредното странно нещо -
Коментари Харесай

Експерт разбули мистерията около сълзите на Ким Чен Ун

През 2020 година се случи и следващото необичайно нещо - Ким Чен Ун, безпощадният деспот на Северна Корея, се просълзи, до момента в който се извиняваше на хората си за компликациите, които е трябвало да преживеят през миналите няколко месеца. Така той се трансформира в един от дребното международни водачи, които са проявявали сходна страст обществено, оповестява CNN.

На 75-та годишнина от основаването на Корейската работническа партия, комунистическата партия, която ръководи Северна Корея от самото й основаване, Ким изнесе непредвидена тирада.

Той благодари на севернокорейците за "голямото неизменност ", както и за доверието им в партията и ги похвали за това по какъв начин те "смело преодоляха тежките компликации и тествания " тази година.

Емоциите обзеха висшия водач, до момента в който благодареше на военните в страната за помощта им както за възобновяване след бедствията - Северна Корея беше ударена от няколко огромни стихии това лято, по този начин и за предотвратяването на епидемията.

След тази емоционалност, неговият режим сподели модернизиран боен хардуер, а измежду машините бе и това, което наподобява е една от най-големите балистични ракети на планетата.

Тонът на речта на Ким, в която водачът нито един път не загатна Съединени американски щати непосредствено, бе мек, в цялостен контрастност с оръжията на площада. Но точно този контрастност разказва най-добре годината за Северна Корея - тя е на кръстопът.

Ядрените оръжия и стратегиите за разработка на балистични ракети на Пхенян реализираха необикновен прогрес под управлението на Ким.

Дипломатически той също се оправи добре - както посредством развиване на персонални му връзки с американския президент Доналд Тръмп, по този начин и посредством възстановяване на връзките с Китай, най-важният стопански настойник на Северна Корея.

Но за водач, който се пробва да се показа като човек от народа, обещанието му да усъвършенства живота на всички севернокорейци остава неизпълнено.

Всъщност извинението на Ким към хората му не е изцяло извънредно за него. В страната си младият севернокорейски водач е показан като човек от народа, макар че произлиза от семейство, което е почитано с набожен жар.

Той има претрупан график, постоянно посещава елементарните севернокорейци и даже прегръща някои от тях. Това е в сериозен контрастност с метода на ръководство на татко му Ким Чен Ир.

За разлика от татко си, Ким е подготвен да признае, че се е провалил във всичко - от изстрелването на спътник до икономическите стратегии, и да се поучи от грешките си. И макар че цената е разбиването на мита, който държавните медии прекарват, че ръководещата династия е безпогрешна, това оказва помощ да се подхрани имиджът на Ким като по-модерен и чевръст общественик.

Публичното ронене на сълзи обаче беше равнище на накърнимост, което Ким не беше достигнал досега.

Джон Делъри, професор в Училището по интернационалните връзки към университета Йонсей, съобщи, че съгласно него решението на Ким да демонстрира обществено сходни страсти се корени в доверието в неговата позиция.

"Това е политически жанр. Това е един тип популизъм да се свържеш с публиката си - Ким желае да им покаже какъв брой надълбоко усеща, че страдат, че го е грижа ", сподели Делъри.

Дали севернокорейската общност има вяра, че е откровен, е напълно различен въпрос. Публичните извинения са едно, само че строго следеният медиен пейзаж на Пхенян не толерира несъгласието. Самият Ким е упрекнат в надзора над мрежа от политически затвори, в която са хвърлени над 100 хиляди души при ужасяващи условия.

"От първия ден той дава обещание икономическо развиване. Той се извини, че не е съумял да го реализира няколко години поред, само че не се е отказал от обещанието си ", споделя Делъри.

Докато мнозина упрекват неефективната командна стопанска система на Северна Корея за неспособността й да усъвършенства виталния стандарт, настоящите наказания, наказващи Пхенян за нуклеарните си оръжия и балистични ракети, направиха съвсем невероятно страната да усъвършенства икономическите си вероятности.

Обсесията на Ким с нуклеарните оръжия и балистични ракети се показва на севернокорейците като средство за обезпечаване на тяхната сигурност от външни сили, само че те са тези, които значително заплащат сметката.

Никога не подценявайте Северна Корея

Въоръжението, показано на 10 октомври, акцентира, че Северна Корея продължава да развива напъните си за създаване на съвременни оръжия. Въпреки че Северна Корея сподели някои впечатляващи стандартни машини, акцентите на парада бяха стратегически оръжия - балистичните ракети, които бяха показани в края на парада.

Последната от тях наподобява като една от най-големите ракети, издигнати в миналото и евентуално е "новото стратегическо оръжие ", което Ким даде обещание през януари, че Северна Корея ще разкрие през 2020 година

Експертите споделят, че дизайнът на оръжието е сходен на Hwasong-15, друга солидна балистична ракета на Северна Корея, сполучливо изстреляна през ноември 2017 година

Повечето са съгласни, че добавеният размер значи, че ракетата може да носи голям брой бойни глави, което би било потребно, в случай че Северна Корея желае да опита да избегне или затрудни американските системи за противоракетна отбрана.

Пхенян сподели и нови, по-големи транспортни средства, предопределени за превозване на наземните ракети, което на доктрина затруднява съперниците да ги засекат преди изстрелването, защото режимът на Ким може да скрие оръжията и да избра да ги изстреля отдалечено.

Изводът, изработен от военната проява, е явен: Северна Корея работи интензивно по напредъка на оръжията си, даже и да е понижила тестванията им. КНДР цели да предизвика Вашингтон с ракети с отдалечен обхват и нуклеарни бомби.

"Никога не подценявайте Северна Корея. Те непрестанно работят за повишение на защитните си качества ", споделя Мелиса Ханхам, специалист по ракети към Фондацията за едно земно бъдеще. "Колкото по-дълго оставяме вратата отворена, толкоз по-дълго те ще продължат да развиват нуклеарната си стратегия. "

Докато един американски чиновник съобщи, че решението на Северна Корея да създаде нова балистична ракета е "разочароващо ", разкриването на тези оръжия по време на боен церемониал е един от минимум провокативните способи да се покаже какво страната крие в ръкава си пред света. Всъщност тестовите изстрели на балистична ракета с огромен обхват биха могли да провокират изострен отговор от президента на Съединени американски щати, който е в разгара на предизборната си акция.

На въпрос в сряда за ракетите на КНДР, държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео акцентира обстоятелството, че парадът не е проява на жизнеспособността на оръжието и че след срещата си с Тръмп, Ким не е тествал нито една балистична ракета.

Евънс Рийвър, някогашен специалист от Държавния департамент, сподели, че реториката на речта на Ким, съпоставена с въоръжението на КНДР, ясно демонстрира, че "Ким Чен Ун схваща, че същността на договорката, която той има с Тръмп, продължава да бъде да не се организират тествания на балистични ракети с необятен обхват и нуклеарни оръжия. "

"Освен това, президентът Тръмп ясно даде да се разбере, че не е смутен от нито едно тестване с по-малък обхват или разработки, които се случват в нуклеарната зона ", добави Ривър.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР