През 2019 година той бе избран за Будител на годината,

...
През 2019 година той бе избран за Будител на годината,
Коментари Харесай

Никола Рахнев е "Будител на десетилетието" в кампанията на БНР

През 2019 година той бе определен за " Будител на годината ", а през днешния ден - четири години по-късно, читателите и слушателите на БНР го избраха за " Будител на десетилетието ".

Той е... Никола Рахнев - спечелилият в акцията на публичната медия и Ива Дойчинова, които в продължение на десетилетие търсят онази идея или човек, който ще възпламени искрата за положителното.

" Будител е всеки, който въодушевява българският народ да има вяра в себе си... Правете колкото се може повече положително, по всеки вероятен метод, когато и да е, на всички места, тъй като има голям смисъл. А смисълът да вършим положително е да оставим един по-добър свят, една по-добра България за децата ни ", показа разчувстваният победител.

Никола Рахнев получи статуетката " Аз, Буки, Веди - Знание ", направена от Александър Пройнов, а му я връчи общественият министър Иванка Шалапатова.

В речта си тя означи: " Обградени сме от разделяне, от неналичието на религия, от неналичието на вяра. Затова през днешния ден е един необикновен празник за България, тъй като в границите на тази акция - 10 следващи години, ние се уверяваме, че в България има прелестни хора. Има будители, които могат да разсънят сила освен в България, само че и в целия свят. Това е един доста специфичен човек, събитие в нашата реалност, тъй като по доста спокоен метод трансформира света, с достолепие посреща сълзите на хората и със сърцето си усеща тяхната обич и признателност, само че и човек, който предава своята полезност и модел на държание на своите деца ".

Никола Рахнев е на 40 години, а зад тила си има голям опит в областта на продажбите, ръководството, консултантските услуги, бизнес развиване и други.

Идеята му за " Гората.бг " се заражда през 2011 година, а през 2013 се реализира първото всеобщо засаждане на дървета. Мечтата от милион засадени дървета към този момент надалеч е надхвърлена и общността към този момент се гордее с над 2 000 000.

Рахнев беше един от първите, които се включиха в помощ на наводнените села в Карловско. Къщата му " Прегръдки от България " приюти десетки бежанци от войната в Украйна през 2022 година, а земетресенията в Турция и Сирия също станаха мотив за стремително събиране на помощи и логистика, която да доближи бързо до потърпевшите хора.

" Да върша положително е най-прекият път към щастието... ", показа в умозаключение той.

Специални награди отидоха при други двама от номинираните - БНР отличи Лазар Радков, а bTV - писателят Георги Господинов.

" Кампанията ми дава убеденост, че положителното има дълбоки корени и се веселя, че БНР е уредник на тази самодейност. Съвременните будители ни дават повече вяра, повече религия, че дружно можем да изградим една по-добра среда за нас и за децата ни ", означи в словото си генералния шеф на публичната медия Милен Митев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР