През 2019 година най-търсеният смартфон за покупка на изплащане е

...
През 2019 година най-търсеният смартфон за покупка на изплащане е
Коментари Харесай

През 2019 г. българите са купували на изплащане по-евтини стоки

През 2019 година най-търсеният смарт телефон за покупка на погашение е по-евтин с 40% или 370 лв. спрямо спечелилия през 2018 година в известната ранглиста " Топ 10 на погашение " от " БНП Париба Лични Финанси ". През последната година, както и преди този момент, българите най-често са търсели финансиране за покупката на смарт телефони. Този път обаче междинната цена е по-ниска и е в диапазона 530-580 лв.. Независимо от по-ниската си цена, устройството има всички характерности, които са значими за модерния консуматор – огромен 6.4 инча екран, впечатляваща тройна камера и батерия с огромен потенциал.

В новото издание на класацията 7 от 10 артикули са с по-ниски междинни цени спрямо 2018 година Това са смарт телефоните, тв приемниците, пералните, матраците, хладилниците, матраците и готварските печки. Според специалистите на БНП Париба Лични Финанси, това е знак, че българите са по-внимателни при покупките си и избират да не харчат доста пари, изключително, когато разполагат с рационални други възможности на по-скъпи артикули.

Класацията регистрира забележителен растеж на онлайн заявките за финансиране на покупки на погашение - с 31%, което съгласно създателите на класацията приказва, че българите употребяват все по-уверено различни канали за заем.

Класацията подрежда най-търсените модели измежду 10-те най-търсени вида артикули, съгласно данните от постъпилите молби за потребителски заем от " БНП Париба Лични Финанси " за покупка на артикули на погашение. Новото издание е основано на стоките, за които клиентите аплайват за покупка на погашение в интервала 01 октомври 2018 година – 30 септември 2019 година Около 52% от тях са за 10-те най-търсени артикули.

Класацията може да се счита за показателна за пазара, защото компанията е измежду водачите в бранша на потребителско кредитиране с пазарен дял от над 1/3 при финансирането на покупки на погашение и предлага най-голямото портфолио от профилирани потребителски заеми, показват от институцията. През последните 18 години над 1.5 милиона души са употребили финансовите артикули на компанията.

По-малки тв приемници и хладилници на по-ниска междинна цена

В новото издание на класацията седем от десетте най-търсени артикули са по-евтини спрямо спечелилите от 2018 година и са с по-ниски характерности. Например, спечелилият в категория " Смартфони " е по-евтин с 40% спрямо най-търсения модел в предходния годишен рейтинг. В същото време, той разполага с огромен екран и мощна камера, което е доста значимо за хората, защото те употребяват смарт телефоните си главно за снимане и развлечение.

Същото се отнася и за тв приемниците. Най-търсеният модел през последните 12 месеца е 43 инча Ultra HD LED тв приемник на междинна цена 720-770 лв.. Миналогодишният победител беше по-голям с 6 инча и струваше 1 050 – 1 100 лв..

През последната година хората търсеха финансиране за покупка на погашение и на по-евтина бяла техника. Най-търсеният ледник през 2019 година струваше 440-490 лв. и беше с размер 251 литра. За съпоставяне, през 2018 година спечелилият беше на междинна цена 550-600 лв. и с размер от 292 литра.

Други артикули от топ 10, които са на по-ниски междинни цени са пералните, преносимите компютри и готварските печки. Освен това преносимите компютри изпадат от топ 5 до 6-а позиция, изместени от климатиците.

Ръст на цените има единствено в " Обзавеждане за спалня "

Единствената категория, която регистрира растеж на цените през 2019 година е " Обзавеждане за спалня ". Победителят е спален комплект на междинна цена 900-950 лв.. Година по-рано най-търсеният модел струваше 750-800 лв.. Победителите през 2019-а и 2018-а година са със сходни характерности – трикрилен дрешник, легло 160/200 см., нощни шкафчета и по този начин нататък, само че новият топ модел е изпълнен с по-скъпи материали като кожа и по-луксозни платове.

Останалите два продукта в бранша на обзавеждането, диваните и матраците, са на близки цени до тези от 2018 година Най-търсеният диван през 2019 година коства 1 000-1 050 лв., до момента в който година по-рано цената му беше 1 070-1 120 лв.. Матракът победител в новото издание на класацията е на цена 150-200 лв., а в изданието за 2018 година струваше 200-250 лв..

Онлайн поръчките за покупка на погашение нарастват с една трета

През последната година броят на онлайн заявките за покупка на артикули на погашение набъбна с 31%, регистрира компанията. Експертите на компанията изясняват тази наклонност със стартирането на новаторски и комфортни финансови решения, които пестят времето и разрешават на потребителите да пазарят онлайн на погашение толкоз бързо, колкото и когато вършат общоприета покупка от интернет магазин.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР