През 2019 година, когато Пловдив ще е Европейска столица на

...
През 2019 година, когато Пловдив ще е Европейска столица на
Коментари Харесай

Експерт от Сан Себастиан съветва туристическия бранш в Пловдив

През 2019 година, когато Пловдив ще е Европейска столица на културата, по-големият туристически поток е сигурен. По-важното е градът да резервира интереса към себе си и по-късно. Такъв съвет даде на пловдивчани маркетинг Директорът на Сан Себастиан - Европейска столица на културата 2019.

Пловдив

Сан Себастиан бе хазаин на най-голямата европейски културна стратегия предходната година. За първото тримесечие на 2016-та нарастването на посетителите на града е 30%. Цялостните данни още се изготвят.

Фернандо Алварес Буска, маркетинг шеф на Сан Себастиан 2016 - Европейска столица на културата: Със сигурност мога да ви кажа, че марката Европейска столица на културата докара доста повече хора в Сан Себастиан, в сравнение с другояче биха пристигнали. Трудно е да се реши тъкмо какъв брой са пристигнали поради културните събития. Разбира се, значимо е какъв брой гости ще дойдат през 2019 година. Но е още по-важно какъв брой хора ще продължат да идват в Пловдив по-късно.
Всеки град има своите особености и няма по какъв начин да се копира опит във връзка с туризма, акцентира още специалистът.
Фернандо Алварес Буска: Точно в този момент в Сан Себастиан някои хора започнаха да приказват намерено, че към този момент не желаят толкоз доста туристи да идват там. Но мисля, че в Пловдив има още доста благоприятни условия за напредък.
За локалния туристически отрасъл вероятността също се простира и след 2019-а, изключително във връзка с опцията да се надскочи визията за страната като дестинация единствено за зимни и летни почивки, а да се развие профилираният туризъм.
Пламен Петров, управител на туристическа компания: Нашата цел е да избягаме от всеобщия туризъм и да покажем на света това, с което разполагаме като естествени дадености и културно-исторически монументи.
От сектора са уверени, че имат потенциал да посрещнат огромен брой туристи.
Пламен Петров: Тогава няма да се изсипят вкупом всички туристи. В годините до 2019, в това число в този момент 2017 година имаме покачване на туристите, които посещават Пловдив.
Специалистите са спокойни, че ще могат да отговорят на условията на туристите с ползи към културата. Туристическите компании се съветват с локалната власт и фондация " Пловдив 2019 " и включват в пакетите събития от културния календар на града и района.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР