През 2019 г. за първи път са постигнати осъдителни присъди

...
През 2019 г. за първи път са постигнати осъдителни присъди
Коментари Харесай

Прокуратурата отчете пред САЩ 16 осъдени за кражба на интелектуална собственост

През 2019 година за първи път са реализирани неоправдателни присъди с налагане на наказване отнемане от независимост на 16 лица, упрекнати за закононарушения против интелектуалната благосъстоятелност. Това е регистрирано на днешна среща на основният прокурор Сотир Цацаров с делегация, водена от координатора на Правителството на Съединени американски щати по въпросите на отбраната на интелектуалната благосъстоятелност Вишал Амин.

Според доклада на държавното обвиняване нарастването на формираните досъдебни производства с подобен предмет е двойно – при 79 за 2018 година единствено за първите 9 месеца на 2019 година те са 147.

Делегацията от Съединени американски щати е била осведомена с подхванатите от българската прокуратура дейности – издаване и актуализиране на инструкции за следствието на закононарушения срещу интелектуалната благосъстоятелност, основаване на мрежа от прокурори, виновни за тези следствия на територията на цялата страна, както и осъществяване на образования с такава устременост. Даден е и образец против дейностите на управляващите против разпространяването на кабелното пиратство.

В хода на диалога е изразено общото мнение, че българският Наказателен кодекс се нуждае от незабавни промени в частта " Престъпления срещу интелектуалната благосъстоятелност ", за което е нужен експертен опит, само че и политическа воля, се споделя в известието на държавното обвиняване.

Посещението на американската делегация, фокусирана в тематиката за отбраната на авторските права, съответства по време с декларация на български създатели, които настояват, че са подкрепени от най-големите кино студиа в света като Metro-Goldwyn-Mayer, 20th Century Fox, SONY Pictures и Lionsgate.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР