През 2019 г. ще бъдат отделени близо 1,5 млн. лв.

...
През 2019 г. ще бъдат отделени близо 1,5 млн. лв.
Коментари Харесай

МОН ще отдели близо 1,5 млн. лева за иновации

През 2019 година ще бъдат отделени близо 1,5 млн. лева за нововъведения. Това разгласи пред медии министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.
„ Ако учебните заведения ни са по-иновативни, ние ще мотивираме повече млади преподаватели да работят в тях. В по-голяма степен ще задържим младите преподаватели в учебните заведения. Ние би трябвало да отворим просветителните системи за хора от разнообразни сфери, най-много от IT–сектора “, сподели Вълчев. Според него не става въпрос за цялостна норма, а за частична. Той уточни, че е сюрпризиран, че огромна част от тези експерти имат предпочитание да преподават в учебно заведение.
По думите му формулата, на която се разчита за просветителната система, са нововъведенията и вложенията в учителите.
„ Разбира се, има доста други детайли на средата. Не можем да подценяваме физическата среда “, съобщи министърът.
„ Единственият стандарт по Закона за предучилищното и учебното обучение, който не сме издали, е точно стандартът за физическата среда. Една от аргументите да го забавим през последната година е тъкмо тази, че той не дава политика за учебното заведение на бъдещето. Не ни демонстрира по какъв начин би трябвало да наподобява учебното заведение на бъдещето, а по-скоро отразява настоящите правила. В момента има работна група в МОН, който създава този стандарт в тази вероятност. В по-голяма степен да създадем учебната среда ефикасна “, добави министър Вълчев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР