През 2018 година правителството прекрати дългосрочен договор за представителство и

...
През 2018 година правителството прекрати дългосрочен договор за представителство и
Коментари Харесай

КПКОНПИ: Има данни за длъжностно престъпление на бившия зам.-министър Жени Начева

През 2018 година държавното управление приключи дълготраен контракт за посланичество и продажба на ваксини сред българското дружество и канадското сдружение „ Интервакс “. Последвала е процедура за асортимент от страна на „ Бул Био – НЦЗПБ “ ЕООД и е подписан контракт за правно обслужване с наше адвокатско сдружение, предоставено му преустановяване на контракта с „ Интервакс “.

То е трябвало да реализира и процесуално посланичество при зародили арбитражни разногласия у нас и в чужбина. Според изказванията на някогашния шеф, от тогавашния зам.-министъра Жени Начева са му изпратени данни за контакт с непозната правна компания. Имало е и прибавен план на контракт с нея със същия предмет на стойност не по-малко от 350 000 евро.

Ръководството на Министерство на здравеопазването е осведомено за към този момент подписания контракт с българското адвокатско сдружение за 48 000 лв., само че все пак съгласно шефа на „ Бул Био – НЦЗПБ “ ЕООД в продължение на няколко месеца му е оказван напън от зам.-министър Жени Начева да подпише контракта с непознатата адвокатска фирма, което той най-после направил.

При инспекцията на КПКОНПИ не е открит оригинал на контракта или публично регистриран негов образец. Нито „ Бул био “, нито Министерство на здравеопазването разполагат с него. Установено е, че към непознатата правна компания са осъществявани заплащания за контракт за правно обслужване, открити са и фактури на стойности 28 891 евро, 2 675 евро, 2575 евро и 6 792 евро.

Служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров е удостоверил, че контракт с непознатата правна адвокатска фирма не е разполагаем и в министерството. Комисията е изпратила всички материали по инспекцията на прокуратурата.

Тези разкрития идват седмица откакто
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР