През 2018 година България и Ливан са обменили селскостопански стоки

...
През 2018 година България и Ливан са обменили селскостопански стоки
Коментари Харесай

175 млн. долара обмен с Ливан за 2018 г.

През 2018 година България и Ливан са обменили селскостопански артикули в размер на 43.5 милиона $ , а общият продан е бил на стойност 175 милиона щатски $. Водещите селскостопански артикули в българския експорт за ливанския пазар са сирена, цигари, царевица и пшеница.

Това съобщи зам.-министърът на земеделието, храните и горите доктор Янко Иванов, който взе участие в профилираното ревю " Lebanese Agro - Food Expo 2019 ".

Изложението се организира от през днешния ден до 29 юни в изложбената зала на ЦУМ в София. Участие в него взимат производители и експортьори на ливанска продукция в региона на земеделието и хранително-вкусовата индустрия .

" Като мост сред Изтока и Запада, Ливан предлага достъп на българските компании до останалите арабски страни. За това свидетелства и присъединяване на български компании на ревюто за хранителни артикули, съоръжение за хотели, заведения за хранене и други заведения ", съобщи Иванов при откриването на ревюто.

По думите му форумът може да даде подтик за задълбочаването на двустранните търговско-икономически връзки сред двете страни . " Между двете страни има добър, натоварен и работлив разговор и това е най-хубавата причина за развиване на сполучлив бизнес ", добави още зам.-министърът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР