През 2018 г. ще бъдат рехабилитирани още поне 15 км

...
През 2018 г. ще бъдат рехабилитирани още поне 15 км
Коментари Харесай

Догодина обновяват поне още 15 км от пътя Русе - Бяла

През 2018 година ще бъдат рехабилитирани още най-малко 15 км от първокласния път Русе – Бяла. Това заяви през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков при визитата си в Русе, оповестиха от пресцентъра на ръководеното от него ведомство.

Там Нанков организира работна среща с кмета на града Пламен Стоилов и народни представители от района. Пред медии в града министърът разяснява, че физическото осъществяване на извършващия се сега ремонт на близо 10-километровия сектор на Беленския хълм от пътя Русе – Бяла към този момент е над 50%. Поради интензивния тежкотоварен трафик по трасето на сектора са положени асфалтобетон и геомембранна мрежа. Остава да бъдат положени износващ пласт и маркировка. " Очаква се осъществяването да завърши в границите на идващите две седмици ", уточни Николай Нанков, който по-рано през днешния ден инспектира ремонта на пътя. " Предстои Агенция „ Пътна инфраструктура “ и кметът на Община Бяла да сключат съглашение за взаимно създаване на предпазни уреди на кръговото кръстовище, което е един от най-тежките сектори от позиция на сигурност, с висока степен на травматизъм и жертви в страната ", сподели още министърът.

Той добави, че се планува създаване на насип от инертни материали и осветяване. " В рамките на идващите няколко седмици следва замяна на защитни уреди, мантинели и парапети там ", съобщи Нанков.

" Взетото през месец септември решение за наддоговаряне с 212 млн. лева на ресурса по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ разреши да поканим кмета и да сключим договорите за възобновяване на постройките от просветителната инфраструктура в Община Русе, с цел да може да започва действителното им осъществяване ", сподели още министър Нанков. Той добави, че по тях към този момент се работи и в границите на 2018 година се чака да има актуализирани материална база, съоръжение, обзавеждане и спортна база в учебни заведения и детски градини в града.

" През 2018 година ще започва осъществяването на огромния воден план в Община Русе, финансиран с европейски средства, по който ВиК - Русе е бенефициент ", разгласи Николай Нанков. Той разясни, че към 50 млн. лева ще бъдат вложени в възстановяване на питейно-битовото водоснабдяване, а малко над 30 млн. лева ще са вложенията за канализация и филтриране на отпадъчни води.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР