През 2015 г. Министерският съвет предложи Атанас Семов за генерален

...
През 2015 г. Министерският съвет предложи Атанас Семов за генерален
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: През 2015 г. МС предложи Атанас Семов за генерален адвокат в Съда на ЕС – това ли е политическо вмешателство

През 2015 година Министерският съвет предложи Атанас Семов за общоприет юрист в Съда на Европейски Съюз – това ли е политическо вмешателство. Това сподели министър председателят Бойко Борисов при започване на държавното съвещание по отношение на встъпването в служба на четирима нови конституционни съдии и коментара на президента Румен Радев, че прокуратурата ревизира оферти от него претендент – Атанас Семов, с политическа.

„ Честитя на конституционните съдии през вчерашния ден назначенията. Действително изключителни експерти, само че президентът Радев сподели, че имало политически вмешателство във връзка с един от претендентите “, разяснява министър председателят. Той съобщи, че със свое решение от 2015 година Министерския съвет с министър председател Бойко Борисов е определил Атанас Марков Семов за претендент на Република България за общоприет юрист в Съда на Европейски Съюз.

„ Ако това се смята за политическо вмешателство в неговото назначение? След това Европа не го утвърди и го върна, само че ние единствено му желаем триумф. Кое е политическо вмешателство? Другите съдии дори не ги познавам. Този единствено е бил в моя кабинет, подкрепили сме го с наше решение като европейски юрист да съставлява България. Извинявам се, в случай че това е пояснение за политическо вмешателство. За мен той беше добър експерт “, добави Бойко Борисов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР