През 2014 г. тогавашният държавен секретар на САЩ Джон Кери

...
През 2014 г. тогавашният държавен секретар на САЩ Джон Кери
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Джон Кери ми предложи да проведем втори референдум за Крим

През 2014 година тогавашният държавен секретар на Съединени американски щати Джон Кери е предложил на съветския външен министър Сергей Лавров да се организира още един референдум по въпроса за присъединението на Крим към Русия, написа съветското издание " РБК ", цитирайки изявление на външния министър.

" Няма да разкрия огромна загадка, през април 2014 година някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Джон Кери приказва с мен за това: " Всичко е ясно. Всичко е станало по този начин, както е желал кримският народ. Но с цел да бъде всичко по разпоредбите, проведете още един референдум ", декларира Лавров.

" Откъде накъде? Ако всичко ви е ясно, за какво да караме хората да вземат участие в някакво си второ гласоподаване? ", пита съветският министър. Той показва вяра, че Кери няма да се обиди от разкриването на диалога, припомняйки, че някогашният държавен секретар също е разгласил в записките си " някои секрети от нашите диалози ".

Освен това съветският външен министър съобщи в изявлението си, че " западните настойници на украинската съпротива " носят цялата виновност за протичащото се в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според Лавров Съединени американски щати са взели участие интензивно в подготовката за свалянето на проруския президент Виктор Янукович, което съветският външен министър дефинира като държавен прелом. " По всичко наподобява, че европейците откровено се опитваха да реализират компромис сред Виктор Янукович и опозицията, откриха го и подписаха съглашение. Но откакто превратът се случи, те не използваха властта си, въздействието си над Киев ", напомня съветският първи посланик. " Най-малкото, нито французите, нито германците не демонстрираха никаква интензивност, изключително на фона на това, по какъв начин сега се пробват да хвърлят върху Русия отговорността за осъществяването на споразуменията от Минск ". Това е " просто непочтено, погрешно ", прибавя той, изразявайки вяра, че " ще си вземат поука ".

" Украйна и множеството западни страни не признават резултата от творби през 2014 година референдум в Крим ", напомня съветското издание " Газета ", отбелязвайки, че Европейският съюз е одобрил удължение на глобите против Крим и Севастопол. Очаква се решението за удължение на глобите до 23 юни 2020 година да бъде взето на 18-20 юни тази година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР