През 2014 г. - точно преди 10 години, Porsche представи

...
През 2014 г. - точно преди 10 години, Porsche представи
Коментари Харесай

Новото Porsche Macan - електрифицирано и с 630 к.с.

През 2014 година - тъкмо преди 10 години, Porsche показа своя нов модел Macan. А в този момент е пристигнало времето той да получи нужното и наложително обновяване.
 Новото Porsche Panamera - какво знаем за интериора му
Новото Porsche Panamera - какво знаем за интериора му

Седмици преди формалното показване на колата

Втората генерация на модела ще бъде напълно електрическа като ще се предлага в две разновидности - Macan 4 и Macan Turbo.  

Новото Porsche Macan ще бъде подложен на платформата Premium Platform Electric (PPE), създадена взаимно с Audi, която разполага с 800-волтова електрическа архитектура. Батерията ще бъде литиево-йонна с потенциал от 100 kWh (95 kWh от които действително използваеми) и ще зарежда с сила двата електрически мотора.
 Снимка 650715

При бързо зареждане батерията ще се зарежда от 10 до 80% за единствено 21 минути. Пробегът с едно цялостно зареждане на базовия модел Porsche Macan 4 ще бъде около 613 км, а на Macan Turbo - 591 км.

Macan 4 форсира от място до 100 км/ч. за 5.2 секунди и разполага с 402 к.с. под капака, а на Macan Turbo и неговите 630 к.с. за същото упражнение ще са му нужни единствено 3.3 секунди.
 Снимка 650716

Максималната скорост на първия е 220 км/ч., а на втория - 260 км/ч. Новото напълно електрическо Macan разполага с адаптивен заден спойлер, който го прави още по-аеродинамичен.

Тurbo версията на Macan ще е снабдена и със заден диференциал с електронно заключване и по избор може да се добави система за кормилно ръководство на задния мост, която ще разрешава на задните колела да се завъртат с до пет градуса.

Интериорът не се отличава с кой знае какви усъвършенствания, само че прави усещане, че от Porsche са решили да запазят някои физически бутони като тези за надзор на климатичната система.
 Снимка 650718

За седалките в новото Porsche Macan не е употребена кожа, а някои други елементи от интериора на SUV-то са направени от рециклирана пластмаса. Пред водача е разположен 12.6-инчов клъстер, а дружно с с другия 10.9-инчов необятен екран се образува информационно-развлекателната система. Може да се добави и трети 10.90-инчов екран пред пасажера.
 Защо в Норвегия нямат проблеми при зареждането на електрически автомобили при ниски температури
Тайната на Норвегия за зареждането на електрически автомобили в студено време

В какво се крие тайната

В взаимозависимост от модела и равнището на съоръжение от Porsche споделят, че вместимостта на багажното поделение на новия електрически Macan е до 540 литра. Със свалени задни седалки потенциалът се усилва до 1348 литра. Под предния похлупак също има багажно поделение с потенциал от 84 литра.
 Porsche 911 Carrera GTS - по какъв начин компанията уважи 100-годишнината на
Какво му е специфичното на Porsche 911 Carrera GTS

Автомобил за ценители и колекционери

Стартовата цена на Porsche Macan 4 е 80 000 $, докато Porsche Macan Turbo - 106 950 $. Поръчки могат да се вършат още от в този момент, като се чака доставките да стартират през втората половина на годината.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР