През 2014 г. Amazon и Джеф Безос съобщиха, че компанията

...
През 2014 г. Amazon и Джеф Безос съобщиха, че компанията
Коментари Харесай

Джеф Безос и Amazon не спазват обещанията си


През 2014 година Amazon и Джеф Безос оповестиха, че компанията работи по прекосяване към възобновими източници на сила, както по това време направиха Гугъл, Фейсбук и Apple. През идващите две години Amazon направи огромни крачки към тази цел, само че по-късно самодейността замря. И нещата поеха в друга посока...

Преди два месеца Greenpeace реши да спре да мълчи по въпроса. Природнозащитната организация разгласява отчет, в който уличава Amazon в нарушаване на личните си обещания, само че това не е всичко - документът разкрива за необятната аудитория, че една от най-големите компании в света в действителност не стопира да прави покупко-продажби с петролните картели.

Над 4500 чиновници на Amazon се подписаха под отворено писмо към Джеф Безос, в което изискват от шефа си да следва позицията, както е заречен преди време.
 Снимка 417687

Една от най-горещите тематики в писмото визира обстоятелството, че Amazon освен има съществени сделки с Shell, British Petroleum и ExxonMobile, само че и спонсорира американски лобисти, които работят по блокирането на закони, целящи да защитят климата.

Служителите разкриват, че обещанието на Amazon да конфигурира 50 слънчеви системи в халетата си преди 2020 година в действителност няма съвсем никаква стойност, тъй като това би задоволило едвам 6% от потребностите от сила в постройките.
 Защо Илон Мъск се заяде с Джеф Безос в Twitter
Защо Илон Мъск се заяде с Джеф Безос в Twitter

XXI век - времето, когато милиардерите мерят ракетите си в Twitter

Обещанието на Amazon да предлага напълно " зелени " доставки на артикули също е нарушено, а компанията продължава да придобива десетки хиляди дизелови ванове и бусове за доставки.
 Снимка 417684

Писмото на чиновниците и разкритията към Amazon провокираха бурни реакции в мрежата, като главното мнение е, че държанието на компанията на Безос надалеч не е казус.

Според мнозина, редица огромни компании разчитат на подправена съпричастност към битката с климатичните промени и по този метод печелят сърцата на потребителите, до момента в който подмолно не престават да изсипват стотици милиони в запазването на статуквото.
 Как петролните компании блокират преодоляването на климата
Как петролните компании блокират преодоляването на климата

В този свят няма неща, които не могат да бъдат купени
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР