През 2012 година Грант бил нормален 15 годишен ученик. Тази

...
През 2012 година Грант бил нормален 15 годишен ученик. Тази
Коментари Харесай

Рибено масло върна тийнейджър в кома към живота

През 2012 година Грант бил естествен 15 годишен възпитаник. Тази година обаче се оказва съдбовна за него. Той претърпява злополука - бил ударен от кола. В разследване на удара Грант получава тежка контузия на главата. Лекарите не давали никакви очаквания за живота му.

Те обяснили на родителите на момчето, че с сходни нарушавания той няма да преживее идващите 24 час. За изненада на всички обаче Грант освен претърпява нощта, само че и стартира неимоверно да се бори за живота си.

Грант изпада в кома, от която излиза няколко седмици след случилото се. Той не говорел, не помнел нищо и не реагирал. Лекарите споделят на майката, че нейният наследник към този момент в никакъв случай няма да бъде същият. Той няма да приказва, постоянно ще е захласнат и няма да може даже да се концентрира да гледа в една точка.

Родителите на Грант били обезверени и се молели на знамение, което да върне синът им. Тогава напълно инцидентно другар на фамилията предложил лекуване с рибено масло. Тъй като нямали какво да губят, те се съгласили.

Резултатите от лекуването с рибено масло, което родителите на Грант приложили, били меко казано изумителни. С течение на времето той почнал да си спомня предишното и да приказва. Промените настъпвали доста постепенно, само че въпреки всичко е имало усъвършенствания.

 Омега-3

Тогава те нараснали потреблението на рибено масло. Едва два дни след започването на тази интензивна терапия измежду нощ майката била събудена от телефонно позвъняване. Бил Грант, който звънял от болничното легло.

При описа си майката си спомня своето благополучие. При диалога Грант говорел напълно обикновено, като че ли нищо не е било. Говорили дълго. Когато на сутринта се събудила, тя се чудила дали той в действителност и се е обадил или е сънувала.

Но не е. Два месеца по късно лекарите изписват Грант. Днес той е вкъщи, последователно се връща към естествения живот и възнамерява скоро да се върне на учебно заведение.

Лекарите имат пояснение за този чудноват случай. Те съпоставят мозъка с тухлена стена. Ако в нея се създадат дупки, разумно е те да могат да се запълнят с други тухли.

Така е и с мозъка – давайки му омега-3 мастни киселини, които играят основна роля в развиването на мозъка и ето чудото - той се възвръща.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР