През 2010 експертът и привърженик на Струнната теория от Университета

...
През 2010 експертът и привърженик на Струнната теория от Университета
Коментари Харесай

Нова теория за гравитацията премина успешно първи тестове. Ето какво значи това за физиката

През 2010 специалистът и последовател на Струнната доктрина от Университета на Амстердам и Института по Теоретична Физика Делта Ерик Верлинде изрече догатката, че гравитацията не е фундаментална мощ в природата, а по – скоро „ възникващ феномен. “ Сега, 100 години откакто Айнщайн разгласява финалната версия на Общата доктрина на относителността, Верлинде разгласява документ, в който коментира позицията си във връзка с гравитацията. В документа се съдържа рекламация за оборване на самите основи на физиката, такава каквато я познаваме.

Теорията за зараждащата гравитация на Верлинде прави доста значим извод: тъмната материя не съществува . Неговото проучване намира смисъл в държанието на гравитацията без потребността от съществуването на частицата на тъмната материя.

Учени от Обсерваторията Лайден са изследвали повече от 33 хиляди галактики , с цел да ревизират теорията на Верлинде. Резултатите демонстрират, че в реалност тя е по-точна в потвърждаването на разпространяването на гравитацията във вселената от Теорията на относителността на Айнщайн.

Във видеото можете да разберете повече за различното виждане на Верлинде за гравитацията.

През годините физиците търсят тъмната материя ( частицата, на която се дължи нейното битие ), която да изясни несъответствията сред Общата доктрина на относителността и гравитационното изкривяване на светлината, следено в ярък космос. Ако гравитацията е виновна за това прегъване на светлината, казусът е, че огъването не подхожда на наличното количество материя, което от своя страна допуска съществуването на невидими частици, които да допринесат за спомагателна гравитационна мощ.

Огромни старания, инсталация и финансиране са били отдадени на преследването на тъмната материя и нейната неуловима парченце. Ако се окаже прав, Верлинде може да постави завършек на това търсене, което продължава към този момент четири века. Ако частицата се окаже илюзорна, ще се промени фрапантно и това, което ( не ) знаем за нашата галактика.

Калкулациите на Верлинде са използвани единствено за изолирани, сферични и статични системи, което значи, че тъмната материя не е изцяло отхвърлена. Както с всяка друга доктрина, тази на Верлинде за зараждащата гравитация ще претърпи модификации. Той обаче е оптимист във връзка с напредъка: „ Много теоретични физици като мен работят по теорията и постигнахме огромен напредък. “

Може да стоим на прага на нова научна гражданска война, която коренно ще промени визията за космоса, времето и гравитацията,

добавя той.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР