През 2008 г. купих от Община Бургас земя на цена,

...
През 2008 г. купих от Община Бургас земя на цена,
Коментари Харесай

Симеонов: Имотите ми са законни, купувал съм ги на цени, по-високи от пазарните

" През 2008 година купих от Община Бургас земя на цена, по-висока от пазарната – 800 евро на кв. м, с цел да не бъда упрекван, че съм употребявал някакво въздействие. Това е най-губещата договорка в историята на компанията ми Скат ООД ", описа Симеонов.
Според Симеонов данните, изнесени от прокуратурата, не дават отговор на истината и повтарят клюки. Държавното обвиняване не е проверило събитията към сигнала, а напряко го е оповестило в медиите.
" Използвахме правото си на съсобственици, с цел да придобием прилежащата част от имота, която е много по-малка от споменаваната. Лично аз настоях пред кмета и заместника му цената му да бъде над пазарната – 800 евро за кв. м, с цел да не бъда упрекван, че съм употребявал някакво въздействие ", изясни Симеонов.
Той и съпартийците му даже излезли от съвещанието на Общинския съвет в Бургас, когато въпросната договорка трябвало да бъде гласувана.
В един миг някогашният вицепремиер предложил на кмета да върне имота на общината, а тя да му върне парите – 1 млн. лева Местната власт обаче отказала.
По думите му нотариалния акт за този парцел е с право на градеж. Симеонов взе участие в продажбата на жилища от постройката, издигната върху терена. Жилищата в нея се продават от строителната компания, която ги е построила.
Симеонов изрично отхвърли и изказванията, че в комплекса " Панорама " в Златоград, благосъстоятелност на " СКАТ " ООД, има противозаконни ресторант и басейн. Той към този момент съди няколко медии по този проблем.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР