През 2007 година сп. Уърлд Сокър“ направи класация десетте най-обещаващи

...
През 2007 година сп. Уърлд Сокър“ направи класация десетте най-обещаващи
Коментари Харесай

Десет години по-късно! Какво стана с най-големите футболни таланти

През 2007 година сп. „ Уърлд Сокър “ направи ранглиста десетте най-обещаващи млади футболисти. Както може да си визиите не всички от тези гении разпростра капацитета си и доближи до висините на международния футбол. Преди 10 години авторитетното издание съумява да планува възхода в кариерите на Гарет Бейл и на Серхио Агуеро, само че останалите играчи в листата съвсем не покриват упованията за блестящо бъдеще.

 1.Садик Адамс (нападател, Атлетико Мадрид/Гана)
Адамс се показва впечатляващо за Гана на международното състезание до 17 години. Вкарва четири гола, в това число и попадението при загубата с 1:2 от Испания на полуфинала. Развитието му стопира след трансфер от Ашанти Голд в Атлетико (Мадрид) през ноември 2007 година. Той играе най-вече за втория отбор на „ дюшекчиите “, а по-късно носи екипите на Войводина (Нови Сад) и на тимове от Тунис, Саудитска Арабия, Северен Кипър и Гана. В момента играе в родината си за Асанте Котоко.

 2.Исмаил Айсати (офанзивен халф, ПСВ Айндховен/Холандия)
Айсати направи име с изявите си за „ филипсите “, само че след разногласия с управлението беше продаден на Аякс през 2008 година за 4 милиона евро. Игра за националния тим на Холандия до 21 години и два пъти стана европейски първенец в тази възрастова група, само че по-късно избра да носи екипа на Мароко. През 2012 година напусна Ередивизи, с цел да премине в Анталияспор, а година по-късно заигра в Терек (Грозни). Към момента е състезател на втородивизионния турски Балъкшехир.

 3.Алешандре Пато (нападател, Милан/Бразилия)
Кариерата на считания в миналото за бъдеща звезда на международния футбол Пато е добре документирана в медиите. Там може да се открият и аргументите за срутва в кариерата му. Причините са най-различни, само че най-голяма част от тях са свързани с травми. След като носи екипа на Милан в продължение на пет години, бразилецът се върна в родината си през 2012 година, с цел да играе за Коринтианс. Последваха наеми в Сао Пауоли и Челси и трансфер във Виляреал. В началото на годината беше платен от китайския Тянжин Теда за 18 милиона евро.

 4.Андерсон (офанзивен халф, Манчестър Юнайтед/Бразилия)
Трансферът му от Порто в Манчестър Юнайтед през 2007 година против 31,5 милиона евро означаваше и огромни упования от Андерсон на „ Олд Трафорд “. Те обаче не се оправдаха. През 2014 година последва наем във Фиорентина, а година по-късно халфът се върна в Бразилия. Стана състезател на Интернасионал, а сега е преотстъпен на Коритиба.

 5.Джовани дос Сантос (офанзивен халф, Барселона/Мексико)
В Барселона говореха, че Дос Сантос ще бъде наследникът на Роналдиньо, само че след трансфер в Тотнъм за 6 милиона евро през 2008 година кариерата му потегли надолу. Последваха наеми в Ипсуич, Галатасарай и Сантандер. Игра и в Майорка, а по време на престоя си във Виляреал съумя да върне част от остарелия си искра. В момента е част от Лос Анджелис Галакси в МЛС.

 6.Гарет Бейл (бек, Тотнъм/Уелс)
Повечето не помнят, че Бейл имаше извънредно сложен старт в Тотнъм. Мнозина имаха вяра, че „ шпорите “ са осъществили трансферен неуспех с уелсеца. Той обаче се разви, смени поста с по-офанзивен и стана един от най-хубавите в света. Хеттрик в Шампионската лига против Интер оказа помощ за това. Реал (Мадрид) заплати над 100 милиона евро за него. В момента Бейл към момента е част от „ белия балет “ и има над 100 мача за клуба в Примера дивисион и 56 гола.

 7.Серхио Агуеро (нападател, Атлетико Мадрид/Аржентина)
Още един състезател, който надвиши упованията. През 2007 година Агуеро беше в развой на одобряване в Атлетико. Три години по-късно напусна „ дюшекчиите “ в посока Манчестър Сити против 38 милиона паунда. В момента аржентинецът се радва на статут на легенда при „ жителите “.

 8.Боян Къркич (нападател, Барселона/Испания)
През 2007 година Къркич стана най-младият футболист, играл за Барса в мач от Примера дивисион. Затова не е изненада, че името му е в листата. Испанецът със сръбски корени продължи да играе постоянно за каталунците и на 20-годишна възраст към този момент имаше над 100 мача за „ каталунците “. Въпреки това се оказа непотребен на „ Камп Ноу “ и през 2011 година отиде в Рома. Не съумя да се наложи при „ вълците “ и в Милан, където беше чартърен. През 2013 година мина в Аякс. В момента е благосъстоятелност на британския Сток Сити, само че играе чартърен в Алавес.

 9.Брено (защитник, Сао Пауло/Бразилия)
През януари 2008 година Байерн притегли високотирания бразилски браните. Тогава се говореше, че Брено е отказал предложение на Реал (Мадрид), откакто от испанския клуб поискали проба от костите му, с цел да се уверят, че в действителност е на 18 години. Бразилецът не съумя да се наложи в Байерн и беше пратен чартърен в Нюрнберг, само че и това не оказа помощ. През есента на 2011 година беше задържан по съмнение в тенденциозен палеж на наетия чартърен апартамент. През 2012 година беше наказан на три години и девет месеца и влезе зад решетките. След като напусна пандиза се завърна в Сао Пауло. В момента е чартърен във Васко да Гама.

 10.Херардо Бруна (офанзивен халф, Ливърпул/Аржентина)
Бруна беше част от школата на Реал (Мадрид), когато през лятото на 2007 година беше притеглен в Ливърпул. Не съумя да се наложи на „ Анфилд “ и мина в Блекпул през 2011 година, само че в новия си отбор изигра единствено два мача за две години. Последваха къси престои в испанския Уеска, британските Транмиър, Уайтхоук и Акрингтън. В момента играе за Отава Фюри в Северноамериканската Сокър Лига.
* След всеки състезател са посочени тогавашният му пост и клубен тим.
Джак Кенмеър, " Спорт Байбъл "
превод от британски на Веселин Русинов, БЛИЦ СПОРТ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР