През 2002 година учените съобщиха за идентифицирането на нов странен

...
През 2002 година учените съобщиха за идентифицирането на нов странен
Коментари Харесай

Мистериозен пост-оргазмен синдром е свързан с алергия към спермата

През 2002 година учените оповестиха за идентифицирането на нов чудноват синдром, който визира някои мъже след еякулация. Той е извънредно необичаен, само че съгласно учените заради липса на информация за заболяването разпространяването му е евентуално по-голямо от оценките досега.

Състоянието, наречено пост-оргазмен болестен синдром, е засегнало над 50 души досега. При него мъжете страдат от набор от признаци, които наподобяват грипните и алергичните признаци. Синдромът настава секунди, минути или даже часове след еякулация и нормално включва изключителна отмалялост, мускулна уязвимост, нервност и изпотяване, нарушавания в настроението, раздразнимост, усложнения с паметта, проблеми с концентрацията и объркана тирада.

Точният механизъм на заболяването към момента не е свестен добре, само че съгласно скорошно проучване евентуално се дължи на “автоимунна или алергична реакция, която генерира инфекциозен отговор на съществуването на несъмнено вещество в спермата на мъжа ”, изясняват учените от екипа.

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР