През 2001 г. Владимир Путин информирал американския президент Джордж Буш,

...
През 2001 г. Владимир Путин информирал американския президент Джордж Буш,
Коментари Харесай

Бивш анализатор от ЦРУ: Путин предупреди Буш за атаките на 11 септември

През 2001 година Владимир Путин уведомил американския президент Джордж Буш, че терористични актове могат да бъдат готови в Съединени американски щати, написа някогашният анализатор на Централно разузнавателно управление на САЩ Джордж Биби.

Според Биби в книгата си „ Руският капан: по какъв начин нашата сенчеста война с Русия може да се трансформира в нуклеарна злополука “, Путин се обадил на американския си сътрудник два дни преди 11 септември и споделил, че „ съветското разузнаване е забелязало признаци на идна терористична акция - „ нещо нещо, което е квалифицирано от дълго време и идва от Афганистан. "

Бившият анализатор напомня, че точно Путин стана първият задграничен водач, който прикани Буш след офанзивите на 11 септември за поддръжка на Съединени американски щати.

Книгата на Биби излезе в Америка тази седмица. Нейният създател преди този момент оглавяваше аналитичния отдел на Централно разузнавателно управление на САЩ, занимаващ се с Русия, а в този момент работи като вицепрезидент на експертния център във Вашингтон за националните ползи.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР