През 1998 година космическият апарат Mars Global Surveyor предал снимки

...
През 1998 година космическият апарат Mars Global Surveyor предал снимки
Коментари Харесай

Кухата Луна и разумните същества

През 1998 година галактическият уред Mars Global Surveyor предал фотоси от по-големия сателит на Марс – Фобос, където било видяно нещо извънредно. Сондата запечатала доста висок, 120-метров правоъгълен обект, който се издига нагоре и хвърля дълга сянка върху повърхността на Фобос.

Що за оборудване е това на повърхността на Фобос, не се знае и до през днешния ден. Някои учени са на мнение, че това са естествени планински породи.

Ето какво споделя по този мотив астрофизикът Хаким Олусей от Технологичния институт на Джорджия пред The Huffington Post. „ Да допуснем, че открием пирамида с идеална форма на друга планета. Но ние единствено можем да допускаме, че нейното образуване е протекло под въздействието на естествени процеси. Това обаче надалеч не значи, че аз изцяло отхвърлям причастността на извънземен разсъдък към основаването на това оборудване. Това единствено значи, че този обект съществува и ние към момента си нямаме визия по какъв начин се е оказал там. “

„ По приблизителни калкулации в нашата вселена има към 400 милиарда звезди и в този момент си мислим, че планетите, сходни на нашата Земя, са повече от тези звезди – продължава Олусей. – Става дума за стотици милиарди планети. Но въпросът за тяхната валидност за живот зависи от доста фактори.

По най-скромни калкулации 1% от 100 милиарда се равнява на един милиард. Досега не сме разкрили нито една такава планета. Но въпреки всичко има няколко открити планети, които имат високи индикатори за обитаемост. “

Ако тези числа са ви впечатлили, то Олусей припомня, че ние приказваме единствено за количеството звезди и планети в нашата вселена – Млечния път.

„ В същото време съществуват стотици милиарди галактики в следената Вселена, която, както считаме, се явява едвам дребна част от това, което в действителност съставлява Вселената “, продължава астрофизикът.

Още един забавен от научна позиция се е случил през 1969 година с пилотирания галактически транспортен съд „ Аполо 12 “ по време на задачата на Луната, приключила с първата в историята умишлена повреда на галактически уред. Астронавтите желали да схванат повече за геоложкия градеж на Луната, по тази причина провели опити по премерване на лунните трептения.

Пилотът на лунния модул Алан Бийн и командирът на екипажа Чарлз Конрад сложили сеизмографско съоръжение на повърхността на Луната. Пилотът на командния модул Ричард Гордън останал на окололунна орбита по време на задачата.

„ Лунният модул се откачил от командния и те кацнаха покрай края на кратера – спомня си Бийн. – Беше необикновено, като че ли се намирахме в някакъв приказен филм. Решихме да запишем със сеизмометрите вибрациите от удара на модула в повърхността на луната, с цел да разберем какво се случва в нейния център. “

Когато Бийн и Конрад се върнали наред на борда на лунния модул, те хвърлили първата степен на лунния модул върху повърхността на Луната и тя паднала на към 50 благи от мястото, където по-рано се намирали астронавтите.

  • Как се е появила Луната?
  • Кухата Земя и подземните цивилизации
  • Има ли развита цивилизация, която живее подземен?

Използваният модул се сблъскал с Луната със скорост 3800 благи (6115 километра) в час, образувайки кратер на нейната повърхнина. Неговият удар в повърхността предизвикал изкуствено лунно земетресение. Вълните от удара били записани от сеизмометрите.

Това, което фиксирало оборудването, поразило чиновниците от Центъра за ръководство на полети. Колебанията траяли към половин час. Оказало се, че за разлика от Земята, на Луната пораждат дълго незатихващи съмнения, сходно на биенето на камбана.

Откритото лунотресение дало мотив на някои учени да предположат, че нашият натурален сателит се явява кух.

Източник

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР