Документалният филм на Netflix Живей до 100: Тайните на сините

...
Документалният филм на Netflix Живей до 100: Тайните на сините
Коментари Харесай

Докторът обяснява как ежедневната напитка в „Сините зони“ може да ви помогне да живеете до 100

Документалният филм на Netflix „ Живей до 100: Тайните на сините зони “ провокира интерес в районите по света, където извънредно висок брой от хората живеят до 100 или повече години.

Мнозина в този момент се чудят по какъв начин могат да подражават на това дългоденствие. Отговорът се крие в диетата - живеещите в тези региони употребяват главно локални естествени храни, със мощен акцент върху плодовете и зеленчуците. Портокалите, да вземем за пример, са нормална част от диетата тук-там като Икария, Гърция и Сардиния в Италия. Въз основа на дълголетието на тези поданици на Сините зони, диетологът доктор Кари Ръкстън допуска, че пиенето на чаша 100-процентов портокалов сок на ден освен предизвиква здравето на кожата посредством наличието на витамин С, само че също по този начин способства за по-здравословен и по-дълъг живот.

Д-р Рукстън уточни, че скорошно изследване демонстрира, че съвсем половината британци (48 процента) не са знаели за антиоксидантните изгоди от 100 % портокалов сок, които включват подкрепяне на процеса на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР