През 1976 година съоснователят на Apple Стив Джобс похарчва 4,01

...
През 1976 година съоснователят на Apple Стив Джобс похарчва 4,01
Коментари Харесай

Чек на стойност $4,01 от 1976 година, подписан от Стив Джобс може да бъде ваш „само“ за $22,000

През 1976 година съоснователят на Apple Стив Джобс похарчва 4,01 $ в Radio Shack (американски търговец на електроника на дребно) и в този момент можете да притежавате чека, с който Джобс е направил покупката си, макар, че ще ви коства „ малко “ повече от 4 $.

Чекът е изложен на търг в аукционната къща RR, където офертите сега доближават 22 000 $, а до края на търга остават два дни. В горната част на чека е изписано Apple Computer Company и е посочен първият формален адрес на Apple – 770 Welch Rd., Ste. 154, Palo Alto – където компанията е имала секретар и пощенска станция, до момента в който към момента е работила в близкия гараж на семейство Джобс.

През май месец чек за 175 $, подписан от Джобс беше продаден в аукционната къща за 107 000 $. Чекът доближи такава висока цена частично заради рядкостта на подписа на Джобс. Той е прочут с това, че е ненавиждал да дава подписи, а предметите с неговия автограф са необичайност. Друг чек, подписан от Джобс и съоснователя на компанията Стив Возняк, беше продаден през юли за 135 261 $.

Що се отнася до чека, който сега се продава на търг, аукционната къща твърди, че той е „ обвързван с един от най-големите невъзпяти герои на ранния компютърен взрив: RadioShack. “

Чекът е написан почти четири месеца откакто Джобс и Возняк основават компанията и до момента в който работят по първия си артикул. Макар да не се знае какво е закупил Джобс с този чек от 4 $, допустимо е да е била платена част от един от първите компютри Apple, създавани в миналото.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР