През 1969 г. музикантът Джо Кокър влезе в историята с

...
През 1969 г. музикантът Джо Кокър влезе в историята с
Коментари Харесай

Кенгуру, свирещо на китара и видра балерина са победителите в наградите за фотография на дивата природа

През 1969 година музикантът Джо Кокър влезе в историята с въздушната китара на сцената на Уудсток, като изсвири в нищото With a Little Help From my Friends. Сега има нов кандидат за короната на въздушната китара: малко сиво кенгуру от Пърт, Австралия. Животнотое уловено да свири на невидима китара от камерата на Джейсън Мур, заяви Би Би Си.

Снимката, озаглавена " Air Guitar Roo ", беше оповестена за победител в състезанието Comedy Wildlife Photography Awards 2023 тази седмица. Тя завоюва и премията в категорията " Създания на земята ".

" Не доста хора знаят, че кенгурата нормално са много послушни и даже малко скучни през множеството време, в случай че би трябвало да съм почтен ", споделя Мур. " Когато обаче видях товада заема позата на въздушна китара, то незабавно провокира усмивка на лицето ми и разбрах, че съм снимал нещо в действителност особено. "

Снимката се състезаваше с 5300 кандидатури от 85 страни. Сред другите спечелили в категорията беше изображението на " балерина -видра " на Otter Kewk, на което видра с гладка четина извършва впечатляващ балет в Сингапур. И чаплата на Виторио Ричи, която прави непредвиден скок във водоем в частния ловджийски резерват Зиманга в Южна Африка.

Тази очарователна пухкава топка не е снежна топка.

А бял глухар или скален артист, който се пробва да се стопли в Шпицберг.

Яцек Станкевич съумява да снима тази фотография на две зеленоглави коприварчета, които наподобява водят яростен спор.

Любителите на дивата природа може би ще желаят да наблюдават работата на конференцията за климата COP28 в Дубай през декември. Тъй като изменението на климата е една от петте съществени аргументи за загубата на биологично многообразие, страните, които вземат участие в срещата на върха, имат опция да оказват помощ за прекъсването на тази опасност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР