„През 1888 г. е основан Софийският университет Св. "Климент Охридски"

...
„През 1888 г. е основан Софийският университет Св. "Климент Охридски"
Коментари Харесай

Медицинският факултет с нова сграда, от СУ отменят протеста

„ През 1888 година е учреден Софийският университет Св. "Климент Охридски " и това ни дава мотив да протегнем още веднъж ръка и да отпуснем значителен запас - към 10 милиона лв. за спомагателни вложения в инфраструктурата, която СУ употребява. “

Това сподели министърът на финансите Владислав Горанов пред публицисти след среща с ректорското управление и със съвета на деканите на СУ, на която участва и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Министър Вълчев заяви, че СУ ще получи за студентите си от Медицинския факултет постройката на Професионалната гимназия по облекло на бул. „ Черни връх “, а учебното заведение ще се реалокира в друга постройка в кв. „ Лозенец “.

Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков сподели, че висшето учебно заведение няма да стачкува след днешната среща с двамата министри.

Миналата седмица университетът заплаши с митинги, в случай че не им бъде предоставена нова постройка за образование на студентите по медицина, а от университетския състав сложиха пет претенции пред държавното управление и обявиха, че в случай че не бъдат изпълнени стартират митинги на 22 януари.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР