Превземането на Бахмут изигра огромна роля за това на Пригожин

...
Превземането на Бахмут изигра огромна роля за това на Пригожин
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Капката, която преля чашата на Пригожин, беше превземането на Бахмут

Превземането на Бахмут изигра голяма роля за това на Пригожин да му прекипи и да избухне. Знаете, че частната войска " Вагнер “ имаше съществена роля за изтласкване на украинската войска от Бахмут и за завладяването му постройка по постройка, тухла по тухла, по този начин да се каже, с големи жертви. След отблъскването на украинската войска, Пригожин очакваше и беше направил проект съветската войска да влезе към този момент в освободения или завладения град, да се настани там и да го отбранява от контранастъплението на Украйна. Това заяви Милен Керемедчиев, някогашен зам.-министър на външните работи, в изявление за предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус ".

Керемедчиев напомни по какъв начин е основана частната войска " Вагнер ". 

" Ако се върнем обратно във времето е хубаво да отбележим, че Пригожин и частната войска " Вагнер “ е единствено една част от един пъзел. Путин за последните десетилетия сътвори над 40 такива частни военни формирования, които се финансират с държавни пари. Като прибавим и част от охранителни компании към огромните съветски държавни корпорации, които в действителност са едни дребни армии, в 

Русия сега има 4 милиона индивида, които в действителност служат с оръжие на такива формирования – дали са частни армии, или са частни охранителни структури. Те, несъмнено, знаете, бяха употребявани, най-много " Вагнер “, в места, на които Руската войска не трябваше да взе участие публично – в Сирия, в Либия. 

" Вагнер “ не престават да са дейни в Централна Африка и несъмнено, тяхната звезда най-силно изгря в " специфичната военна интервенция “ в Украйна. Но в действителност Путин видя, че е основал такова страшилище, заради все по-голямата самостоятелност, която започнаха да има тези частни формирования, и реши от 1 юли, в действителност от на следващия ден, всички тези частни военни структури да подпишат съглашение с съветската войска и да влязат под шапката, по този начин да се каже, на командването на Руската войска. Не единствено командването – те в действителност използваха това, че да могат тези наемници, в случай че нещо се случи с тях, да бъдат под съветската система за обществено подкрепяне на тях и на роднините им и надлежно на опазване на здравето ".

Според Милен Керемедчиев, Пригожин, както и Шойгу от другата страна на барикадата – министърът на защитата, са извънредно близки до Путин. 

" Шойгу освен му е доста приближен негов човек, само че те са и персонални другари, почиват дружно, вървят на лов на риба, на лов и така нататък От друга страна, Пригожин пък, напълно със съдействието, помощта и поддръжката на Путин, съумя да се издигне от един апаш - човек, който обира жилища до милиардер и човек, който може да командва военни формирования, 25-хилядна войска, която да трансформира разнообразни политически аспекти в Русия. Всъщност капката, която преля чашата – да, беше и това той да постави оръжие и да се влее в структурите на съветската войска, само че в действителност завладяването на Бахмут изигра голяма роля за това на Пригожин да му прекипи и той в действителност да избухне. 

Какво се случи в Бахмут? Всъщност знаете, частната войска " Вагнер “ имаше съществена роля за изтласкване на украинската войска от Бахмут и за завладяването му постройка по постройка, тухла по тухла, по този начин да се каже, с големи жертви. След отблъскването на Украинската войска, Пригожин очакваше и беше направил проект Руската войска да влезе към този момент в освободения или завладения град, да се настани там и да го отбранява от контранастъплението на Украйна. Това, което направиха обаче генералният щаб на армията и тъкмо ген. Герасимов и министър Шойгу – в действителност оставиха " Вагнер “ в Бахмут да отбранява от контранастъплението на украинската войска града с минимални запаси и съвсем без муниции.

По думите на Керемедчиев това е точно акция зад тила, по този начин се каже, на Путин, за това да се покаже кой в действителност командва и диктува разпоредбите.

" Съответно, вие си спомняте, тогава започнаха и тези видеа на гневния Пригожин, който дори с нецензурни изрази се обръщаше към генералите в армията, с трупове на убити военни от неговото формирование и заканите започнаха от там. Така че това беше в действителност капката, която преля чашата, и това ограничение на пълномощията на Пригожин безусловно не му се понравиха, с цел да предприеме към този момент тези дейности, които последваха от това ".

Ива Дойчинова
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР