Превратна интерпретация на извадени от контекста думи – така турската

...
Превратна интерпретация на извадени от контекста думи – така турската
Коментари Харесай

Турският посланик пред Захариева: Думите на Чавушоглу са извадени от контекста

Превратна интерпретация на извадени от подтекста думи – по този начин турската страна публично дефинира думите на външния си министър Мевлют Чавушоглу за българския Закон за вероизповеданията и ролята на Анкара за смяната му, съобщи bTV. Това излиза наяве от обясненията на посланика на южната ни съседка Хасан Улусой в Министерство на външните работи, представени от пресцентъра на ведомството.

Дипломатът беше привикан след следния коментар, изработен от Чавушоглу пред изселници в Източна Тракия на избирателен протест: "Законът за вероизповеданията в България беше против всички типове съществени права и свободи и нарушаваше правата. Турция беше принудена да се намеси и се наложи България да внесе промени ".

От Външно акцентират, че вицепремиерът Екатерина Захариева е определила изявлението като "неприемливо ", като "приоритет на българската външна политика е да поддържа разговора и съдействието с нашите съседи, което включва спазването на правилата на взаимно почитание и невмешателство във вътрешните работи ".

Темата ще бъде разисквана и от премиера Бойко Борисов и турския вицепрезидент Фуат Октай, които са в Букурещ на срещата на балканските водачи.

В българския парламент се чуха гласове, че Захариева и Борисов би трябвало да бъдат изслушани по тематиката, а от Движение за права и свободи подчертаха, че върху техните депутати не е оказвано въздействие по време на дебатите за закона, тъй че отговорностите на Главното мюфтийство към българската страна да бъдат опростени.

От Главното мюфтийство отхвърлиха да разясняват думите на турския външен министър. Дългът на мюсюлманското изповедание е от неплатени заплати и осигуровки и възлиза на към 8 милиона лв.. Според признатите дефинитивно промени през вчерашния ден той може да бъде разсрочен до 10 години.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР