Превръща ли се в сметище централният комплекс Лазур“, който е

...
Превръща ли се в сметище централният комплекс Лазур“, който е
Коментари Харесай

Превръща ли се в сметище един от най-скъпите комплекси на Бургас?

Превръща ли се в бунище централният комплекс „ Лазур “ , който е и един от най-скъпите в Бургас? Във времето, живущите в региона са подавали редица сигнали към кмета Димитър Николов и Община Бургас , само че без съществени резултати.

Поради тази причина са алармирали и общинският консултант. След среща с жителите, той се среща и на място с действителната конюнктура. По негови думи, междублоковото пространство сред блок 1 и блок 13 повече наподобява на бунище, в сравнение с място за разходка и отдих.

Големият проблем съгласно мен е това, че макар многочислените контейнери , които са ситуирани в региона, те са незадоволителни за потребностите на региона. Една от аргументите е, че една от огромните ресторантьорски вериги изхвърля големи количества отпадъци , които трансформират региона в неподходящо място за обитаване.

Ж.к " Лазур ". Снимка: Иван Иванов

Заради отпадъците, които на моменти се застояват с дни, в региона се цялостни с бездомни животни като плъхове, мишки, гларуси и котки , които основават причина за разпространяване на болести. Това е и повода, заради която хората се тормозят да пускат децата си в региона, в който има ситуирани детски площадки и зелени площи за отдих. А през летните месеци, миризмите са нетърпими .

„ Въпреки нарастването на такса битови боклуци с над 30%, администрацията ни уверяваше, че сметопочистването ще се усъвършенства и няма да срещаме такива гледки в града. За жал, към този миг това не се случва “ , разяснява Иван Иванов.

Вместо облагородени цветни паркове и градини , красиви и добре уредени междублокови пространства и детски площадки, най-хубавата част от ж.к. „ Лазур “, ситуирана в непосредствена непосредственост до Морската градина се е трансформирала в бунище с ситуирани над 13 разнообразни по тип контейнери за боклук, в това число и на една от най-големите вериги за хранене в страната.

Разрушените и изоставени детски площадки, изчезналата чешма, разпадащият се пенсионерски клуб , тотално порутените стълбища са единствено част от картината, която може да опише региона сред блок 1 и блок 11 в ж.к. „ Лазур “.

„ Недопустимо и тъпо е ситуацията в което се намираме жителите живущи в блоковете. Още по- фрапантно е, че децата ни се постанова да порастват и играят там. Междувременно Община Бургас интензивно събира такса „ Зелена зона “ за гостите на града, които избират мястото поради близостта му с плажа “ , разясниха живущите в региона

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР