Отборът на Испания тръгва към UEFA EURO 2024 с големи

...
Отборът на Испания тръгва към UEFA EURO 2024 с големи
Коментари Харесай

UEFA EURO 2024: Испания винаги е един от фаворитите

Отборът на Испания потегля към UEFA EURO 2024 с огромни очаквания и взор към четвъртата си европейска купа. С трофеите си през 1964, 2008 и 2012, отборът на Ла Фурия е рекордьор по извоювани титли дружно с отбора на домакините от Германия.

При последното си присъединяване през 2020 година, отборът Испания доближи до полуфиналите, където бе отхвърлен от триумфиралия след това с купата тим на Италия. И в трите си елиминационни дуели преди мача със „ скуадра адзура ”, испанците се промъкваха след продължения, а в груповата фаза не записаха нито една загуба.

След разочароващото си показване на Мондиала в Катар, където Ла Фурия отпадна от Мароко след осъществявания на дузпи, в този момент отборът е подготвен за реванш пред почитателите си и едно запаметяващо се европейско състезание.

Тимът на селекционера Луис де ла Фуенте попадна в Група B на UEFA EURO 2024, в която са още тимовете на Италия, Хърватия и Албания. За мнозина това е и най-интересната и равностойна група на финалите, като мачовете дават обещание да бъдат в действителност непредвидими,

Испания стартира акцията си с мач против Хърватия, следва дуел против Италия, а решителният финален конфликт в групата ще бъде с Албания.

Без подозрение огромният водач в сегашния състав на Испания е нападателят Алваро Мората. Голмайсторът на Атлетико Мадрид има впечатляващ връх с националната фланелка, вкарвайки 34 гола в 69 мача. Той е и единственият футболист в историята на Испания, който вкарва три или повече голове в две поредни европейски шампионати (през 2016 и 2020).

В голмайстори на последните две европейски шампионати се трансфораха точно испански национали в лицето на Давид Вия и Фернандо Торес, а очакванията Алваро Мората да повтори техния триумф на форума в Германия не са по никакъв начин дребни.

Друга фигура в отбора на Ла Фуенте, която несъмнено заслужава внимание е левият защитник Алекс Грималдо. До този миг той не бе първи избор за своя селекционер, само че това най-вероятно ще се промени изключително след феноменалния триумф за испанеца в Германия. Там Грималдо записа името си в историята на Байер Леверкузен, с чийто отбор той стана първенец за първи път.

Въпреки че сега Испания не е един от главните кандидати за купата, Ла Фурия постоянно може да сервира огромната изненада, изключително с капацитета, който разполага в състава си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР