Превозвачите започваме протести. Ще изкажем нашето недоволство с поетапно включване

...
Превозвачите започваме протести. Ще изкажем нашето недоволство с поетапно включване
Коментари Харесай

Веселин Стоянов, БТПП: Правителството се опитва да направи исканията на превозвачите пошли и жълти

" Превозвачите започваме митинги . Ще изкажем нашето неодобрение с поетапно включване на всички останали сектори ", удостовери в изявление за БНР Веселин Стоянов от Българската търговско-промишлена палата, шеф на компания за транспорт на палетни колета и транспортни услуги.

" Настроенията в сектора са доста екзалтирани. Ние, като една част от икономическия живот на България, имаме чисто стопански претенции , които за жалост в последните дни държавното управление се пробва да ги политизира и да ги направи леко пошли и жълти ", съобщи Стоянов в предаването " Преди всички ".

Първото искане е за понижаване на акциза върху горивата на половина за най-малко месеца. Заедно с понижен биокомпонент това би довело до понижение с 45 стотинки на цените по бензиностанциите , разясни Стоянов. По думите му единствено поради биокомпонента цената се подвига с 12 стотинки .

Веселин Стоянов е безапелационен, че ограниченията против повишаването, които оферират, ще се отразят в цената за всеки, който зарежда гориво .

Друго искане е обвързвано с обсега на тол системата и тол таксата като метод на пресмятане, тъй като тя дава голямо въздействие върху себестойността на превоза , а оттова – и на всички артикули, които купуваме всекидневно, добави Стоянов.

Той предвижда над 5% нарастване на цената на хляба " единствено поради това ".

Ясно разделяме повдигането на цените на петрола на две – какво бихме създали ние с цената на петрола и какво ни е обещано извън заради цените на тържищата и в резултат на световни процеси, разяснява Веселин Стоянов.

" Държим да създадем това, което е в нашите благоприятни условия, в нашите ръце . Другото е привнесен проблем. "

Относно желаните оставки на трима министри , посочени след първия митинг на превозвачите, Веселин Стоянов посочи, че това не е фокус и е било " обезверен ход ".

" Искането на оставки е по чисто стопански аргументи . Очакваме, че откакто един отрасъл, който носи 20% от брутния артикул на страната, застане пред прозорците на Министерския съвет, то да излезе някой и да го почете най-малкото, да попита за какво сме там, а не да чуваме намеци, кулоарни. Това нагнетява напрежение, което рано или късно ще докара до доста по-сериозни дейности от страна на хората. "

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР