Превозвачите отмениха протеста си за понеделник след тричасова среща при

...
Превозвачите отмениха протеста си за понеделник след тричасова среща при
Коментари Харесай

Превозвачите отмениха протеста на 13 януари. Толсистемата стартира

Превозвачите анулираха митинга си за понеделник след тричасова среща при премиера Бойко Борисов. Правителството и превозвачите се договориха толсистемата да проработи от първи март, само че с цените, които транспортните компании желаеха. Какви ще са те, ще стане ясно в понеделник.

След тричасова среща при премиера Бойко Борисов превозвачите анулираха общонационалния си митинг, плануван за понеделник. Премиерът, браншът и районният министър са се договорили толсистемата да проработи от първи март с цените, които превозвачите желаят. Какви ще са те, ще стане ясно в понеделник.

Двойно по-ниски такси и двойно по-малък обсег на толсистемата - за това се договориха страната и превозвачите при премиера.

Вместо 36 стотинки превозвачите ще заплащат по 11 стотинки на километър за автомагистралите От обсега на тола излизат и всички второкласни пътища, които са над 4022 километра.

Държавата цели да събере 450 млн. лева доходи от толтакси тази година.
Петя Аврамова, министър на районното развиване и благоустройството: Според сектора, ние ще реализираме тези доходи с понижената цена, която те оферират. Юни месец ще се съберем още веднъж и ще забележим действителните доходи за тези 3 месеца.
Ако приходите са по-малко от предстоящото, превозвачите и страната ще седна за нови договаряния.
Йордан Арабаджиев, Съюз на интернационалните превозвачи: Към момента мога да кажа, че това, което ние поставихме като претенции, бяха признати от държавното управление. Ние също поехме избрани задължения.
Превозвачите ще би трябвало да се оборудват механически за толсистемата.
Николай Нанков, зам.-министър на районното развиване и благоустройството: Решението, което през днешния ден се взе, беше единственото вярно и работещо решение, защото сътрудниците от транспортния отрасъл би трябвало да са наши сътрудници, не силово да бъде налагана избрана цена, избран обсег на пътища.
Превозвачите останаха удовлетворени.
Магдалена Милтенова, Конфедерация на автобусните превозвачи: Ние имаме вяра, че имаме поддръжката сега на премиера Борисов, благодарим за неговата позиция и още веднъж за неговата ясна и безапелационна поръчка за разговор с сектора, тъй че в понеделник, 13 януари, няма да има митинг.
Толсистемата ще таксува тежкотоварните коли и рейсовете на база изминато разстояние, като това ще може да става с бордови устройства или авансово закупени маршрутни карти. Всеки може и в този момент да пресметна какъв брой ще коства маршрута в уеб страницата на Националното тол ръководство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР