Превозвачите от градския транспорт в Пловдив ще поискат от общината

...
Превозвачите от градския транспорт в Пловдив ще поискат от общината
Коментари Харесай

Превозвачите от Градския транспорт в Пловдив поискаха спешна среща с общината

Превозвачите от градския превоз в Пловдив ще изискат от общината нарастване на дофинансирането и въвеждане на електронно таксуване. Миналата седмица те заплашиха, че градът ще остане без публичен превоз, тъй като работят на загуба. Утре превозвачите ще се срещнат с кмета на Пловдив, а през днешния ден те разговаряха с регионалния шеф, който даде обещание да спомага за решение на казуса.

Пловдив

От трите транспортни компании в Пловдив обявиха още предходната седмица, че са във финансов колапс. Причината - разноските им за километър пробег са 1,94 лв., а от общината получават 1,50 лв.. Близо 2 милиона лв. са отговорностите им към доставчиците на гориво.
Петко Ангелов - притежател на транспортна компания: Няма гориво. На водачите мъчно плащаме заплати и изкарваме автобусите сега. Всеки миг може да ни бъде спряно горивото и на следващия ден да няма градски превоз.
Превозвачите споделиха още, че обстановката ги кара да работят ден за ден.
Веселин Дошков - притежател на транспортна компания: Ако на следващия ден не ни доставят гориво и не излязат рейсовете въпреки всичко всички би трябвало да знаят какви са аргументите, а не, че ние просто наказваме пловдивчани.Димитър Чолаков - притежател на транспортна компания: Нашите претенции са да бъде докомпенсирана обществената услуга, която община Пловдив прави.
Областният шеф даде обещание, че няма да допусне Пловдив да остане без градски превоз.
Здравко Димитров - регионален шеф на Пловдив: Кметът Тотев да поеме задължения със периоди и параметри и по-късно, в случай че не се извърши, ще съм задължен да срещна премиера Бойко Борисов.
От общината за следващ път споделиха, че няма причина компаниите да желаят повече пари.
Иван Тотев - кмет на Пловдив: Какво тъкмо се е случило през последните 6 месеца, че сумата, с която ние сме нараснали с 1 милион лв. не е задоволителна? Вдигнали са се заплатите толкоз ли? Горивото ли се е вдигнало, маслото ли? Обслужването в рейсовете ли?
Дали ще бъде реализиран консенсус, ще стане ясно на среща на следващия ден сред превозвачите и общината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР