Превозвачите напуснаха със скандал срещата с министър-председателя Кирил Петков. Те

...
Превозвачите напуснаха със скандал срещата с министър-председателя Кирил Петков. Те
Коментари Харесай

Превозвачите напуснаха със скандал срещата с премиера

Превозвачите напуснаха със скандал срещата с министър-председателя Кирил Петков. Те готвят народен митинг, който ще стартира на 10 май и се възнамерява да продължи до 18 май, когато ще бъде прекратен транспортът на пасажери.

В края на април компаниите също излязоха на.

Основните им претенции са свързани с цените на горивата и тол таксите. Транспортният отрасъл упорства биодобавката на горивата да отпадне за интервал от 6 месеца, 50 % от акциза на горивата да се връща през идващите 6 месеца и налагане на мораториум върху цените и обсега на тол таксите.

По мотив настояванията си превозвачите имаха в четвъртък среща с министър-председателя Кирил Петков.

" Бяхме " помолени " да напуснем срещата, тъй като министър-председателят съобщи, че той дефинира разпоредбите и споделя какво се случва и в случай че не ни харесва, сме свободни да си тръгнем. Съжалявам, само че страната не е на министър-председателя, България не е на " Продължаваме промяната ", тя не е на нито един министър ", съобщи Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи, представена от.

По думите ѝ още при започване на срещата Петков обяснил по какъв начин не може да се промени акцизът на горивата. " Ние не сме идиоти - има инструкция на Европейската комисия, има изпратено публично писмо до нашата страната, в което изрично се споделя, че акцизът може да бъде понижен с 50 % - даже тогава, когато ставката е минимална. Ние в продължение на седмици слушаме лъжи, че това нямало по какъв начин да се случи ", добави Милтенова.

По време на срещата Кирил Петков обяснил, че той дефинира разпоредбите в залата и в случай че не ѝ харесва, може да напусне.

" Това, което се случва сега е извънредно пренебрежение към нашия отрасъл - скандално е по какъв начин министър-председателят споделя, има и запис, " в случай че не ви харесва, станете и напуснете - вратата е там ".Такова нещо не се е случвало в демократична България ", твърди Милтенова.

Тя разгласи, че митингите започват отначало идната седмица.

" Протестът бе разгласен за 18-и май, само че напрежението пораства стремглаво - не можем да овладеем хората, които желаят да излязат на улицата, и той ще стартира на 10-и май, като най-вероятно ще продължи до 18-и ", сподели Милтенова. Именно на 18 май автобусните превозвачи считат да преустановят транспорта на пасажери.

Недоволен от срещата е останал и Йордан Арабаджиев, изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните превозвачи. Според него нищо съответно не е контрактувано.

" Ние през днешния ден не чухме нито една антикризисна мярка, чухме единствено израза " поканени сте тук, с цел да ви изслушаме ". Ние от два месеца приказваме на всички места какви ограничения предлагаме и все още не ни беше препоръчано решение на нито една от тях ", съобщи Арабаджиев.

Той се извини, че митингите ще основат сериозен дискомфорт на българските жители.

По думите на Арабаджиев напусналите прибързано срещата при Кирил Петков са представители на деветте най-големи транспортни организации. По думите му в залата, на срещата с министър-председателя останали представители на " една дребна асоциация - тази, която вози министър-председателя и министър Караджов на Витиня, които бяха докарани на жълтите павета пред Народното събрание, с цел да ръкопляскат на министър Караджов, по тази причина, че им подвига три пъти тол-таксите. "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР