Превозвачите изтъкнаха липсата на шофьори, като основен проблем пред сектора.

...
Превозвачите изтъкнаха липсата на шофьори, като основен проблем пред сектора.
Коментари Харесай

Превозвачите изтъкнаха липсата на шофьори, като основен проблем пред сектора

Превозвачите акцентираха неналичието на водачи, като главен проблем пред бранша. По думите им бизнесът се нуждае от 3000 водачи на рейсове и камиони. Поставен бе въпросът за съкращаване на времето за приемане на позволение за работа на водачи от страни отвън Европейския съюз, както и основаване на целенасочена държавна политика за подготовката на фрагменти в България.

Министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков уточни, че ще сложи този въпрос пред всички виновни институции, тъй че да се откри най-хубавото решение. Ще бъде проучен и опитът в други европейски страни.

„ Политиката в транспортния бранш ще се прави взаимно с сектора, тъй че да бъде осъвременена. В мое лице може да виждате сътрудник. Ще диря салдото за решаването на проблемите, защитавайки ползите на бизнеса, страната и хората “, акцентира министър Гвоздейков.

Обсъдени бяха и въпроси свързани с въвеждането на европейското законодателство за командироването на водачите, тол системата, предприемане на дейности за справяне с нерегламентираните транспорти, ускорение на нормативните промени в бранша, както и опазване на средствата в бюджета за дотации и обезщетения на автобусните транспорти.

„ Очаквам оптимално бързо, дружно с ваши представители и специалисти от министерството, да бъдат прегледани най-спешните и съществени цели “, съобщи Георги Гвоздейков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР