Превозните средства тръгват в града от утре, 22 юни, 2022

...
Превозните средства тръгват в града от утре, 22 юни, 2022
Коментари Харесай

Услуга за споделени електрически скутери стартира и в Шумен

Превозните средства потеглят в града от на следващия ден, 22 юни, 2022 година

Най-големият оператор в света на споделени електрически транспортни средства стартира активност и в Шумен.

Кметът Любомир Христов подписа съглашение за съдействие за създаване на обществена система за споделено потребление на електрически скутери на територията на общината. По думите на зам.-кмета по строителство и екология Боян Тодоров това е различен превоз за справяне със замърсяването на въздуха и нездравословните излъчвания, отделяни от колите.

Три години след навлизането на първата услуга за микромобилност в България Lime (Лайм) влага в построяването на нова транспортна услуга и в Шумен. До през днешния ден потребителите на американските електрически скутери са направили близо половин милион пътувания в страната. Компанията към този момент развива активност в София, Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора и Габрово. В Шумен разполагаем на локалните поданици и посетители ще има до 100 скутера, разпределени на. За да окуражи безвредното напредване, при първото разпространение на скутерите в утрешния ден, върху тях ще бъдат сложени безвъзмездни каски, които потребителите могат да вземат за себе си. Всеки от скутерите в град Шумен е екипиран и с обяснителна табелка, която дава прецизен инструктаж по какъв начин да се употребяват услугата и транспортното средство. В допълнение, в идните дни в града ще бъдат раздавани осведомителни флаери с главните правила за придвижване с електрически скутери по пътищата.

“Чистият електрически превоз е основен съставен елемент от зеления преход на всеки град и съм благополучен, че точно Лайм си партнира с Община Шумен за реализирането на този нов метод на напредване “, показва Петко Анчев, управител на Lime за България, Гърция и Кипър.

Всеки консуматор на Lime се възползва от сигурността на. Тя се дава автоматизирано, без в допълнение възнаграждение. От компанията приканват потребителите постоянно да карат отговорно, да носят каска по време на напредването и да съблюдават разпоредбите, заложени в промените на Закона за придвижване по пътищата, признати през юни 2020 година С тях използването на самостоятелни електрически транспортни средства беше контролирано. Скутерите би трябвало да се карат единствено по велоалеи или в най-дясната част на пътното платно, когато за въпросния път е в действие ограничаване на скоростта до 50 км/ч. Забранено е карането по тротоари. Скутерите би трябвало да се паркират по метод, който не лимитира напредването на останалите участници в придвижването. Цената за услугата включва 1.20 лева първична такса за отключване на скутера и към нея се прибавят по 0.25 лева за всяка минута каране. Очаква се междинната цена на едно каране в Шумен да бъде към 3.50 лева Предлага се и абонаментната услуга Lime Prime, посредством която се отстранява таксата за отключване. Така цената на пътуването със междинна дълготрайност от 8 мин. би била 2.50 лева В съпоставяне с останалите градове в страната цените в Шумен ще са с 20% по-ниски.

След първичния тестов стадий компанията планува разширение на активността в Шумен, като това ще бъде реализирано посредством увеличение на броя на наличните за прилагане електрически скутери.

За да употребяват един от скутерите на Lime, потребителите би трябвало да изтеглят приложението, налично за и. После те би трябвало да основат собствен личен профил и като последна стъпка да прибавят дебитна карта за разплащане. След това те могат да намерят свободен скутер на картата в приложението и да го отключат посредством натискане на бутон и сканиране на QR код. Когато карането приключи, потребителите би трябвало просто да следват инструкциите от приложението, с цел да прекратят карането и да паркират. Съветваме потребителите ни да се срещнат със зоната на обслужване, която е забележима в Lime приложението. Районите, където паркирането на скутер не е разрешено или пък е наложена зона с ниска скорост на напредване, са маркирани в алено. Важно е да се означи, че не се разрешава използването на електрическите скутери от лица под 18-годишна възраст.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР