Превишени нива на фини прахови частици във въздуха и през

...
Превишени нива на фини прахови частици във въздуха и през
Коментари Харесай

С 20% се увеличава броят на използващите безплатни буферни паркинги

Превишени равнища на фини прахови частици във въздуха и през вчерашния ден бяха регистрирани в София. Поради тази причина Столичната община вкара част от ограниченията си за справяне с мръсния въздух, а точно - безвъзмездни буферни паркинги, както и засилени инспекции за нерегламентирано изгаряне на боклуци.

София

И тази заран жителите и гостите на столицата още веднъж се разсъниха в мъгла, и въздухът очевидно и осезаемо се усеща много кондензиран точно с тези фини прахови частици. Вчера тук-там беше регистрирано до три пъти над нормата завишение в кварталите " Надежда ", " Хиподрума ". Втори ден работят буферните паркинги в столицата. Над 2500 са свободните места в тях. 4 буферни паркинга има в града - на бул. " Джеймс Баучер ", най-големият се намира на Цариградско шосе и разполага с 1250 места, в квартал " Надежда " - " Бели Дунав ", и най-новият на бул. " Драган Цанков ".

По питане на Българска национална телевизия от Центъра за градска подвижност през вчерашния ден предоставиха и данни за това каква в действителност е успеваемостта на тази мярка - с 20% се усилва броят на употребяващите буферни паркинги в дните с превишение на фините прахови частици във въздуха и в дните, в които се вкарва мярката безвъзмезден буферен паркинг.

По данни на Столичната община най-мръсен през вчерашния ден е бил въздухът в квартал " Надежда ". Там датчиците са отчели 170 микрограма на пространствен метър при най-много 50. В " Хиподрума " и " Павлово " датчиците са отчели двойно завишение над допустимите стойности, само че замърсяване имаше и в други квартали на столицата.

И тази заран са регистрирани много високи повишения на фините прахови частици във въздуха. Отново в квартал " Надежда " е най-мръсно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР