Превърналият се в традиционен курс на Българското дружество по белодробни

...
Превърналият се в традиционен курс на Българското дружество по белодробни
Коментари Харесай

Българското дружество по белодробни болести обучава медицински сестри в Албена

Превърналият се в обичаен курс на Българското сдружение по белодробни заболявания /БДББ/ за образование на респираторни медицински сестри се организира през днешния ден в курорта „ Албена “ край Балчик.

Той е част от обучителната стратегия на сдружението, а в него тази година са се присъединили участници от цялата страна . Курсът опреснява и обогатява знанията на медицинските експерти, които научават от водещите български пулмолози новостите в лекуването на белодробните болести. Медицински сестри от България ще концентрират вниманието си върху г рижата за пациентите в настоящите условия.

Курсът бе открит през днешния ден от ръководителят на БДББ доцент доктор Диана Петкова . Всяка една от участничките в курса получи от ръцете алегорично сърце като знак за самопризнание на тяхната отдаденост .

Сърце. Снимка: БДББ

В началото на курса тематиката за хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ) показа доцент доктор Владимир Ходжев от МУ-Пловдив и УМБАЛ “Св. Георги ” – Пловдив, който приказва за клиничната оценка, диагнозата, и лекуването на ХОББ.

Опитната здравна сестра Сибиле Краус , която е началник на Белодробна лига в швейцарския град Базел, обясни по какъв начин може да се живее по-добре с ХОББ .

Във фокуса на втората лекция на специалистката от Швейцария по-късно през днешния ден ще бъде интегрираната грижа за пациентите. За актуалното лекуване на белодробната астма беше лекцията на проф. доктор Ваня Юрукова от МУ-София и СБАЛББ “Св. София ”.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР